МОРАЛЕС: Морамо одбранити Венецуелу!

MORALES: Moramo odbraniti Venecuelu!

22 februara 2019

PREDSEDNIK Bolivije Evo Morales upozorio je da Amerikanci svoju `humanitarnu pomoć` Venecueli pokušavaju da pretvore u Trojanskog konja.

„Za žaljenje je – naglasio je Morales –  što se humanitarna pomoć koristi za traojanskog konja za upad u Venecuelu i izazivanje rata. Latinoamerička braća ne smeju biti pomagači u toj vojnoj intervenciji.  Zaštititi Venecuelu znači – zaštititi suverenitet Latinske Amerike“.

Amerikanci `humanitarni` upad u Venecuelu planiraju za 23. februar. Međutim, to – u svakom slučaju – neće uspeti da urade u tišini i uz sveopšte aplauze.Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije marija Zaharova upozorila je da Vašington za 23. febreuar sprema „veliku provokaciju na granici Venecuele“.

Ukazala je da nasilni proboj „takozvanog humanitarnog konvoja“ – sa teritorije Kolumbije u Venecuelu – može isprovocirati, pored svega ostalog, masovne sukobe pristalica i protivnika aktuelene vlasti u Karakasu.

Zaharova je upozorila: „Taj konvoj treba da bude izgovor za primenu sile radi svrgavanja sa vlasti sadašnjeg legitimnog predsednika Venecuele (Nikolasa Madura)“.

Posebno je istakla da SAD  planiraju da ukrajinsku firmu „Atonov“ iskoriste za doturanje oružja venecuelanskoj opoziciji:

„Biće to, naverovatnije, oružje nabavljeno u jednoj od istočnoevropskih zemalja. Biće to teški mitraljezi, bacači granata, rakete koje se lansiraju `sa ramena` i municija za streljačko naoružanje i artiljeriju.

Zaharova je zaključila: „Vašington sprema provokaciju po svim pravilima vojne nauke. U toku je primicanje američkih komandoskih jedinica i ratne tehnike prema granicama Venecuele.

KOMENTARI6 komentara

 1. Velika Metla says:

  Bravo za Moralesa! Ovaj nacistički šljam imena amerikanci su uveli sankcije narodu Venecuele,a sada kritikuju vlast Venecuele za lošu ekonomsku situaciju! Licemeri bez presedana! Treba toj naci-americi uvesti sankcije,opkoliti ih i pustiti da pocrkaju kao pacovi do poslednjega!

 2. Karital says:

  Ne budeš li dobar, rešit će i tebe imperijalisti?

 3. Vesko says:

  Podici optuznice i pohapsiti sve organizatore oruzane pobune na provu isporuku oruzja ili pucanj! A ostale zgaziti tenkovima nemilosrdno, bez ikakvog oklijevanja ih samljeti kao sto Kinezi uradili pa ih sada svi vise postuju i cijene jer su pokazali sta ceka njihove neprijatelje!

 4. Vesko says:

  Da je JNA zgazila tenkovima Tudmana, Spegelja, Mesica, Izetbegovica i ostale zlikovce protiv mira koji su se sakrivali iza njih, brutalno i bez trunke milosti to bi bila mala zrtva koja bi spasila 100 hiljada ljudskih zivota i milione od patnje i bijede! Razlaz bi se obavio onda na civilizovan i sporazuman nacin kao u Cehoslovackoj. Ali JNA je bila komunisticka organizacija, koja je upravo imala to za program = davanje drzava svim narodima pa i Albancima na stetu Srbije i srpskog naroda, pa se onda to i nije moglo desiti. Samo se prave blesavi da su prespavali zakljucke 2 Kongresa KPJ u Drezdenu.

  • Vesko says:

   I te Slovenacke spodobe provokatore sto su stavile zute trake na ruke kako bi raspirile tenzije i izazvale rat, njih narocito je trebalo samljeti u argeta pastete!

  • samostalan says:

   Maduro puca jer je u Venecueli nevidjena beda. Americki vampiri ce to iskoristiti. Na duze staze, Maduro nema sanse.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *