МОСКВА БРУТАЛНО ОДГОВОРИЛА АМЕРИЦИ у вези повлачења из Венецуеле

MOSKVA BRUTALNO ODGOVORILA AMERICI u vezi povlačenja iz Venecuele

27 marta 2019

Najbolji način da SAD pokažu Rusiji kako da „ode“ odnekud jeste da to demonstriraju ličnim primerom, rekao je šef Međunarodnog komiteta Saveta federacije Konstantin Kosačov komentarišući izjavu američkog predsednika Donalda Trampa da je Rusija dužna da napusti Venecuelu.

„Logičan odgovor na poziv Vašingtona Rusiji da napusti neko mestu jeste predlog da pokažu dobar primer kako se to radi. Spisak zemalja izvan zapadne polusfere, gde Amerika zaista nema šta da traži, zauzeće previše mesta“, napisao je Kosačov na svojoj stranici na Fejsbuku.Kosačov je za televizijski kanal „Rusija 24“ rekao da Tramp pokušava drsko da se umeša u odnose dveju suverenih država.

„On pokušava da diktira Rusiji šta može i ne može da radi u zemlji koja za nju predstavlja partnera. Podsetiću da je to zemlja koja je priznata članica međunarodne zajednice i članica Ujedinjenih nacija, zemlja koja nije ni pod kakvim sankcijama s tačke gledišta vojno-tehničke saradnje, s kojom Rusija u toj sferi razvija saradnju potpuno legalno, u okviru međunarodnog prava“, rekao je Kosačov.

Američki predsednik Donald Tramp upozorio je Rusiju da mora da napusti Venecuelu. Komentarišući situaciju u toj latinoameričkoj državi, Tramp je rekao da Vašington razmatra sve varijante kako bi se to postiglo.

KOMENTARI4 komentara

 1. Budi Bog s nama says:

  Venecuela iako na vrhu južne amerike, dovoljno je daleka i nezavisna od severne amerike idealno je mesto da Rusi instaliraju neku svoju uticajnu bazu. Amerika drhti jer im postaje vruće pod petama a to crno zlato zvano nafta im izgleda polako ali sigurno izmiče, a da napadnu Ruse tek bi onda propali, ovako gledaju koga da potplate za koaliciju.

 2. milorad2 says:

  vrlo zanimljivo ponašanje vašingtona, ali mislim da je to blef,njima je jasno da je problem napasti venecuaelu i svakako taj problem ne žele da povećavaju sa direktnom provokacijom rusije i njenim otvirenim mešanjem na strani venevuele.Neće oni ništa preduzimati(USA) što bi moglo da izazove diektna sukob u meksičkom zalivu,za sada ali može se očekivati pokušaj ubacivanja većih grua dobor nopružanih tero0rista iz kolumbije( sa teškim naoružanjem i direktnom američkom logistikom i komandom).Zato su rusi u venecueli.

 3. A akoM says:

  USA sasvim sigurno neće dozvoliti postavljanje Ruskih,Kineskih itd.A-raketa u Venecuelu,Junu Ameriku,svoje susjedstvo,i ako bude trebalo,neće birati sredstva za to!Ali,pokušat će to prvo riješiti nedirektno,zbog puno razloga,pri čemu je vojni izazov najmanji razlog jer oni taj rat tu dobijaju,ako do toga dođe!Ali,glavni razlog izbjegavanjatog direktnog vojnog rješenja i šamaranja Rusa i Kineza u svom dvorištu je taj što bi pred licem svijeta dali"moralno"pravo da Rusi i Kinezi izšamaraju onda USA i oni iz svojeg dvorišta,Poljske,Ukrajine,Rumunije,Gruzije,a vjerovatno i šire a možda i vrlo šire,a na što bi se Rusi i Kinezi konačno možda odlučili,ako ne odmah a ono ne puno kasnije!Zato će USA pokušati očistiti svoje dvorište prvo na nedirektan način,ali ako ne uspiju,onda se neće libiti ni direktno vojno djelovati i svatko tko to ne očekuje,je u velikoj zabludi!

  • Ma šta mi reče says:

   Rusi su spremni na taj napad SAD I NATO. Kina mudro ćuti i čeka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *