„МОСКВА ЋЕ ОДГОВОРИТИ ШИРОМ СВЕТА“

„MOSKVA ĆE ODGOVORITI ŠIROM SVETA“

26 maja 2024

Moskva će odgovoriti Zapadu na sve moguće načine širom sveta ako Vašington dozvoli Kijevu da svojim oružjem udari na rusku teritoriju, sugerisao je britanski analitičar Aleksandar Merkuris u intervjuu za Jutjub kanal Duran.

„Potpuno je nepromišljena ideja pokrenuti raketne napade na Rusiju, čak i ako Amerikanci, imaju pristup svim mogućim metodama. Prema Merkurisu, Rusija će moći da pogađa američke baze širom sveta. On je uveren da Vašington neće imati dovoljno snage da se suprotstavi odgovoru Moskve. Međutim, kako je primetio analitičar, američke elite uopšte nisu zabrinute zbog moguće reakcije Kremlja na očajnički korak SAD. Američki predsednik Džo Bajden će pre ili kasnije pristati na upotrebu američkog oružja protiv ruske teritorije,“ dodao je on.„Sam predsednik SAD Džo Bajden je opsednut ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i Rusijom, i uvek na kraju sluša najradikalnije jastrebove“, upozorio je Merkuris.

Ranije mu je šef komiteta za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD Majkl Mekol, pozivajući američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da ukine zabranu Kijevu da udari teritoriju Rusije američkim oružjem, pokazao mapu ruske teritorije sa površinom koja bi mogla biti pokrivena raketama ATACMS koje su isporučile SAD.

Odgovarajući video je objavljen na sajtu TV kanala C-SPAN. Takođe, grupa američkih kongresmena na čelu sa predsedavajućim Komiteta za obaveštajne poslove Predstavničkog doma Majkom Tarnerom pozvala je američkog ministra odbrane Lojda Ostina da dozvoli Ukrajini da koristi oružje koje je preneo Vašington za „udaranje na strateške ciljeve unutar ruske teritorije pod određenim okolnostima“.

U odgovoru na to, šef komiteta Državne dume za međunarodne poslove Leonid Slucki rekao je da reči o dozvoli Ukrajini da koristi oružje koje je preneo Vašington za udare na strateške ciljeve unutar ruske teritorije izazivaju direktnu vojnu konfrontaciju sa Moskvom.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. Petrovgrad says:

    Leteće perje. Konkretno Bon stil može da bude meta

  2. michael pan says:

    Ceka, da vidim i tu igranku.

  3. Pravda says:

    Otan satanistima Djavo ne da mira.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *