МОСКВА ЋЕ ОДМАХ РЕАГОВАТИ у случају америчке провоакције против Венецуеле

MOSKVA ĆE ODMAH REAGOVATI u slučaju američke provoakcije protiv Venecuele

23 februara 2019

MOSKVA je spremna da alarmira Savet bezbednosti UN u slučaju agresije Sjedinjenih Država protiv Venecuele prilikom pokušaja ubacivanja „humanitarne pomoći“ u tu zemlju.

Sa ovim upozorenjem istupio je stalni predstavnik Rusije u SB UN Vasilij Nebenzja. Učinio je to nakon susreta diplomatskih predstavnika više od 50 zemalja koji je bio posvećen situaciji u Venecueli i oko nje.Nebenzja pritom diplomatski ukazao:

„Nadam se da za to neće biti razloga, ali će obraćanje Savetu bezbednosti uslediti ako za to razlohga ipak bude“.

Objasnio je da „grupa 50+“ nema nameru samo da podrži zakonitu vlast u Venecueli, nego i da brani međunarodno pravo povodom nje.

Šef venecuelanske diplomatije, Horhe Areasa, izjavio je da se ta grupa generalnom sekretaru UN može obratiti već naredne nedelje.

Areasa je otkrio da zvanični Karakas svoje delovanje „koordinira sa Rusijom“.

KOMENTARI3 komentara

  1. Kulak says:

    Rusi će "alarmirati" Savet bezbednosti!? Cirkus!

  2. Velika Metla says:

    Tako su i vaši prethodnici u SB "branili" Srbiju!Protestom! Ako i Venecuelance budete isto tako "branili" Hebali su ježa golom G !

  3. Slobodanka says:

    Bolivarska vlada Venecuele obavestila je stanovništvo da zbog ozbiljnih i nezakonitih pretnji kolumbijske vlade miru i suverenitetu Venecuele doneta je odluka da se u potpunosti zatvore mostovi ’Simon Bolivar‘, ’Santander‘ i ’Unon‘“. Koliko mogu da saznam sva tri mosta su naspram kolumbijskog grada Kukute. Saobraćaj preko tih prelaza biće obnovljen kada prestanu „grube nasilne akcije“ protiv Venecuele. ... Opozicija, koju predvodi Huan Gvaido, očekuje da humanitarna pomoć stigne u zemlju tokom današnjeg dana. subote. Na Sputnjiku je u toku snimak uživo koji pokazuje kako to izgleda na jednom od tri pomenuta mosta. ... Pomoć iz SAD je dosad skupljana u centrima u Roraimi u Brazilu, u Kukuti u Kolumbiji, kao i na karipskom ostrvu Kurakau. Prema Brazilu je pre dva dana zatovrena granica, a prema 3 holandska ostrva nešto ranije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *