„МОСКВА ДА ДВА ПУТА РАЗМИСЛИ ПРЕ НЕГО ШТО НАПАДНЕ КИЈЕВ“: Украјински министар запретио Русији турским дроновима

„MOSKVA DA DVA PUTA RAZMISLI PRE NEGO ŠTO NAPADNE KIJEV“: Ukrajinski ministar zapretio Rusiji turskim dronovima

21 juna 2021

KIJEV je kupio od Turske jurišne dronove kako bi Rusija „dva puta razmislila“ pre nego što „napadne“ Ukrajinu, izjavio je turskoj agenciji Anadolija šef ukrajinske diplomatije Dmitrij Kuleba.

– Dronovi su potrebni radi obuzdavanja Rusije, kako bi ona dva puta razmislila pre nego što bude planirala bilo kakvu eskalaciju ili napad velikih razmera na Ukrajinu – rekao je ministar.

On je dodao da Ukrajina, navodno, kupuje naoružanje „za odbranu“.

– Ako Rusija napadne i uđe u veliki vojni sukob sa nama, tada ćemo upotrebiti dronove na svakom delu ukrajinske teritorije kako bi zaštitili sebe – odgovorio je Kuleba na pitanje, da li će Ukrajina upotrebiti dronove u Donbasu.

Šef diplomatije se požalio da Rusija, navodno, preduzima napore kako bi odgovorila druge države da prodaju oružje Kijevu.

Kuleba je visoko ocenila kvalitet turskih dronova i saopštio da nameravaju da ih unaprede ukrajinskim motorima i pokrenu njihovu proizvodnju.

Ranije je pres-služba vodećeg proizvođača turskih dronova – kompanija „Bajkar“ saopštila Sputnjiku da je Kijev kupio njihove dronove. Zamenik šefa diplomatije Rusije Sergej Rjabkov naglasio je da ova informacija ne izaziva radost. Ministar inostranih poslova Turske Mevlut Čavušoglu je uverio da ovaj posao nije usmeren protiv Rusije.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. 1389 says:

    Ukrajina neka dva puta razmisli na napad Rusa u Ukrajini inače joj sledi apokalipsa...

  2. Covid histery idiots says:

    Kijev je Rusija, dzaba vam turske igracke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *