МОСКВА ДИРЕКТНО УДАРА НА АМЕРЕ! Ово је порука од јутрос

MOSKVA DIREKTNO UDARA NA AMERE! Ovo je poruka od jutros

12 januara 2024

Napadi SAD na Jemen još su jedan primer izvrtanja rezolucija Saveta bezbednosti UN i potpuno nepoštovanje međunarodnog prava, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Vazdušni napadi SAD na Jemen još su jedan primer toga kako Anglosaksonci izvrću rezolucije SB UN i potpuno zanemaruju međunarodno pravo radi eskalacije situacije u regionu zbog ostvarivanja svojih destruktivnih ciljeva“, napisala je Zaharova na Telegramu.Američka vojska i njeni saveznici izveli su udare na više od 60 ciljeva na 16 lokacija koje koriste Huti u Jemenu. Ovo je prvi udar na Hute od kako je ta grupa počela da ispaljuje bespilotne letelice i rakete na teretne brodove u Crvenom moru. Huti poručuju da će SAD i Velika Britanija platiti visoku cenu „za očiglednu agresiju“.

Među gađanim ciljevima su komanda i kontrolni centri, skladišta municije, lanserski sistemi, proizvodni pogoni i protivvazdušni radarski sistemi, navedeno je u saopštenju američkog vazduhoplovstva. U udarima je korišćeno više od 100 precizno navođenih projektila. Rusija je danas zatražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti.

(Pravda)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *