МОСКВА ИМА ДОКАЗЕ: Америка се умешала у изборе у Русији

МОСКВА ИМА ДОКАЗЕ: Америка се умешала у изборе у Русији

12 септембра 2021

Мешање САД у унутрашње ствари Русије, укључујући изборе, је документовано , рекла је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.Дан раније америчког амбасадора, Џона Саливена, позвали су у руско дипломатско одељење. Дипломати је речено да Москва има непобитне доказе о кршењу руског закона од стране америчких „дигиталних дивова“. Министарство спољних послова је нагласило неприхватљивост таквих радњи.

„Представили смо америчкој страни ситуацију на конкретним чињеницама, што доказује да са територије Сједињених Америчких Држава уз употребу интернет платформи, које су у њиховом власништву и којима модерирају амерички интернет монополи, постоје очигледна дела <.. .> мешање у наше интерне процесе – политичке процесе, изборне процесе“, рекла је Захарова у емисији Соловјов Лајв.

Она је напоменула да америчка страна још није ни на који начин реаговала на јучерашњу посету Саливена Министарству спољних послова Русије.

Гласање у Думи и други избори у Русији одржаће се ове године од 17. до 19. септембра. Доњи дом бира се на петогодишњи мандат према мешовитом систему: 225 посланика – по страначким листама, још 225 – по једномандатним изборним јединицама.

Од јула број потенцијално опасних утицаја на ресурсе ЦИК Русије и сајта изборних комисија повећан је два и по пута, рекла је председавајућа комисије Ела Памфилова. Према њеним речима, око трећина њих има веома висок ниво критичности и, ако се успешно спроведу, могу нанети значајну штету. Стручњаци предузимају све потребне мере да се заштите од таквих напада.

(Правда)

KOMENTARI2 коментара

  1. E.Lirsch says:

    Sa dokazima mozete zadnjicu ad obrisete... Ili ti "donja ledja". Mlogo ce ve ispomazu "dokazi".

  2. Rusofil: Ljubomirov Putinovski says:

    Amerika pomogla da se izabere Putin? Pa da, ona to i jeste ali ne namerno i ne svesno, zarad tolike mržnje i ljubomore prema Rusiji i Putinu. Glupi ameri, odnosno masoni jer narod amerike je nešto sasvim drugo - izmanipulisana narodna celina koja sve manje voli one sa vrha. Ali teta Zakharova je kao puslica, što starija to slađa, jedva da sam je prepoznao, ona je usavršila ruski vid vojne taktike kamufliranja ja bih joj dao još jedan orden iako ona skromna ne nosi ordenje, više voli Vučiju da docrtava suknjicu i ženske nogice na instagramu. Srce malo, mnogo voli s prasci da se sigra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u