МОСКВА ИМА ДОКАЗЕ: Америка се умешала у изборе у Русији

MOSKVA IMA DOKAZE: Amerika se umešala u izbore u Rusiji

12 septembra 2021

Mešanje SAD u unutrašnje stvari Rusije, uključujući izbore, je dokumentovano , rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.Dan ranije američkog ambasadora, Džona Salivena, pozvali su u rusko diplomatsko odeljenje. Diplomati je rečeno da Moskva ima nepobitne dokaze o kršenju ruskog zakona od strane američkih „digitalnih divova“. Ministarstvo spoljnih poslova je naglasilo neprihvatljivost takvih radnji.

„Predstavili smo američkoj strani situaciju na konkretnim činjenicama, što dokazuje da sa teritorije Sjedinjenih Američkih Država uz upotrebu internet platformi, koje su u njihovom vlasništvu i kojima moderiraju američki internet monopoli, postoje očigledna dela <.. .> mešanje u naše interne procese – političke procese, izborne procese“, rekla je Zaharova u emisiji Solovjov Lajv.

Ona je napomenula da američka strana još nije ni na koji način reagovala na jučerašnju posetu Salivena Ministarstvu spoljnih poslova Rusije.

Glasanje u Dumi i drugi izbori u Rusiji održaće se ove godine od 17. do 19. septembra. Donji dom bira se na petogodišnji mandat prema mešovitom sistemu: 225 poslanika – po stranačkim listama, još 225 – po jednomandatnim izbornim jedinicama.

Od jula broj potencijalno opasnih uticaja na resurse CIK Rusije i sajta izbornih komisija povećan je dva i po puta, rekla je predsedavajuća komisije Ela Pamfilova. Prema njenim rečima, oko trećina njih ima veoma visok nivo kritičnosti i, ako se uspešno sprovedu, mogu naneti značajnu štetu. Stručnjaci preduzimaju sve potrebne mere da se zaštite od takvih napada.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. E.Lirsch says:

    Sa dokazima mozete zadnjicu ad obrisete... Ili ti "donja ledja". Mlogo ce ve ispomazu "dokazi".

  2. Rusofil: Ljubomirov Putinovski says:

    Amerika pomogla da se izabere Putin? Pa da, ona to i jeste ali ne namerno i ne svesno, zarad tolike mržnje i ljubomore prema Rusiji i Putinu. Glupi ameri, odnosno masoni jer narod amerike je nešto sasvim drugo - izmanipulisana narodna celina koja sve manje voli one sa vrha. Ali teta Zakharova je kao puslica, što starija to slađa, jedva da sam je prepoznao, ona je usavršila ruski vid vojne taktike kamufliranja ja bih joj dao još jedan orden iako ona skromna ne nosi ordenje, više voli Vučiju da docrtava suknjicu i ženske nogice na instagramu. Srce malo, mnogo voli s prasci da se sigra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *