МОСКВА ИМА ДОКАЗЕ: Ево како САД сарађују са Исламском државом

MOSKVA IMA DOKAZE: Evo kako SAD sarađuju sa Islamskom državom

22 jula 2021

Postoji dovoljno činjenica da se kaže da su SAD sarađivale sa militantima ID u severnom Avganistanu, rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.„Imali smo mnoga pitanja o neobeleženim helikopterima koji su zabeleženi od 2017. godine u oblastima delovanja boraca ID, posebno u severnom Avganistanu. Prema avganistanskim izvorima, ovim vazduhoplovima je odredima ID dostavljana pomoć u živoj sili. Mrtvi i ranjeni teroristi uklonjeni su sa ratišta“, rekla je Zaharova na brifingu.

Ove informacije su nekoliko puta objavljivane i zahtevaju pažnju međunarodnih struktura, rekla je Zaharova.

„Bez znanja SAD i NATO snaga, koji su u potpunosti kontrolisali vazdušni prostor Avganistana, takve aktivnosti jednostavno ne bi mogle biti sprovedene“, rekla je ona.

Pored toga, „precizni udari američkih vazduhoplovnih snaga zabeleženi su na položajima talibana koji su ulazili u sukobe sa ID“.

„Takva domišljatost nedvosmisleno ukazuje na činjenice interakcije. Verujemo da su ove informacije dovoljne za izvođenje zaključaka o saradnji između SAD i boraca ID“, zaključuje Zaharova.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. Sančo Pansa says:

    Napokon da se otvoreno priča o tome i da se stvari nazivaju pravim imenom...

  2. Kosovac says:

    Talibani su ulazili u sukobe sa Islamskom Državom na severu Avganistana. Ova činjenica nam mnogo govori. Ispada da su Talibani dobri momci. Sada, ne treba ulaziti u to da je dobar svaki onaj koji je u sukobu sa Američkim zločincima genocidašima, ali na osnovu ove činjenice logično je zaključiti da je i Evropska Unija zločinačka tvorevina. Zločinačka je zato što je i ona na strani Islamske Države u Siriji, a protiv Bašara el Asada legalnog predsednika Sirije. Kruna svega je da ova zločinačka organizacija EU brani Srbiji da ima diplomatske odnose sa Sirijom, zahteva da Srbija pošalje diplomate zločinačkoj Islamskoj Državi, desnoj ruci Evropska Unije.

  3. milorad5 says:

    ID su platile i stvorile grupe iz "duboke države" novcem poreskih obveznika iz USA, radi svojih privatnih interesa.Deo novca je opljačkan direktno a drugi deo je upotrebljen za stvaranje brojčano impresivne sile ,ali bedno naoružane jer su pare za "pomoć" sirijskim "demokratskim snagama" uglavnom pokradene,skoro 80% novca iz državnog budžeta amerike je ukradeno u toj operaciji i to je razlog ameirčkih intervencija, često puta.Ali to je nebitno ,treba obratiti pažnju na edrogana i turke,uskoro će oni izaći na scenu u pravom formatu koji im je namenjen u sirijskoj"krizi" i ja se nadam da će im rusi smestiti par nuk.bombica,vala zaslužili su da malo oni idu u ćevape.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *