МОСКВА НА НОГАМА ЗБОГ ОДЛУКЕ ФИНСКЕ: Савезничке снаге готово на корак од Русије

MOSKVA NA NOGAMA ZBOG ODLUKE FINSKE: Savezničke snage gotovo na korak od Rusije

4 jula 2024

MINISTAR odbrane Finske Anti Hakanen rekao je danas da je Finska sagledala potrebu da izgradi sopstveni model odbrane koji podrazumeva i da prihvati prisustvo savezničkih snaga na svojoj teritoriji.

Finska je pre godinu dana pristupila NATO, a prema rečima Hakenena, razlog za procenu nove situacije su akcije Rusije, prenosi finski javni servis Ile.– Rusija je veoma nepredvidiva i situacija je, nažalost, sve teža. Rusija razvija savezničke odnose sa Iranom i Severnom Korejom, a u Ukrajini se videlo na kakve je sve žrtve i rizike spremna – rekao je Hakanen.

Finski ministar odbrane Hakanen putuje po Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama i razgovara o tome koje zemlje NATO bi Finskoj mogle da ponude svoje vojnike.

Finska se nada da će trupe nekih zemalja redovno dolaziti na obuku, kao i da će obuka biti intenzivirana ako se bezbednosna situacija bude pogoršala.

KOMENTARI4 komentara

 1. Miki says:

  Nepredvidiva? Pa sa ovakvim debilima kao što su Finci ne bih trošio vojsku na granici. Na svaki pokret koji znači upad na tlo Rusije, par atomskih na Finsku, da nemaju kuda da se vrate. Samo im lepo staviti do znanja. Pričaj srpski da te i Finci razumeju ...

 2. M says:

  Ovi Finci nisu baš pametni!Pretvaraju sami sebe u metu,a radi USA interesa! I to u vrijeme kada Rusija već ratuje u Ukrajini,biva provocirana i može lakše proširiti rat i protiv Finske! Daklen su Finci vrlo glupi!

 3. Protokoli hrvackih ludaka says:

  Tako je, Rusija je nepredvidiva i samo cilja kad će da zauzme bogatu Finsku jer želi njeno kvalitetno poljoprivredno zemljište, suptropsku klimu, toplo more, energente i minerale 😁

 4. Rostand says:

  Da nije bilo Rusa i Rusije ova nezahvalna gomna zvana Finci danas ne bi ni postojali.Rusija je ta koja im je skinula švedski jaram i dala status kneževine u okviru ruske imperije,a njima je to izgleda jako žao.Ništa onda,nikad nije kasno da se greška ispravi i poništi državnost Suomije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *