МОСКВА ОБЕЋАЛА „жесток одговор” на најновије америчке санкције

MOSKVA OBEĆALA „žestok odgovor” na najnovije američke sankcije

6 aprila 2018

RUSIJA će žestoko odgovoriti na nove američke sankcije – saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova RF.

Pritom je poručilo Vašingtonu da se mane iluzije da sa Moskvom može razgovarati „jezikom sankcija“:

„Nikakve mere pritiska ne mogu Rusiju skrenuti sa izabranog kursa. Sankcije samo demonstriraju nesposobnost SAD da dostignu cilj koji su sebi postavile, a konsoliduju rusko društvo“.

Rusko ministarstvo dalje naglašava i precizira:

„Razume se da ni ovaj ni svaki naredni antiruski ispad neće ostati bez žestokog odgovora. A Sjedinjene Države su se neprekidnim korišćenjem sankcija, koje koriste za uklanjanje konkurenata na svetskim tržištima administrativnim metodima, faktički svrstale u protivnike tržišne ekonomije i slobodne i poštene konkurencije“.

Ruska diplomatija je još ukazala da Amerikanci odnosom prema telekanalu RT pokazuju da se ne libe ni gušenja alternativnih izvora informacija  i ograničavanja slobode reči.

Ministarstvo inostranih poslova RF ono što se događa u Gvantanamu i tajnim zatvorima CIA nazvalo je „srednjevekovnim mučenjima na početku 21. veka“.

KOMENTARI6 komentara

 1. Zoran says:

  Najurite sve zapadne ambasade iz Moskve.

  • Velika Metla says:

   Zoran,i ti se baš bez srca;) Pa taman su se navikli da loču besplatnu votku,a ti bi da ih šalješ kući! Gde će ti duša?;)

 2. Miroslav says:

  Zapad radi isto sto je radio i nama. Problem je sto Rusija nije Srbija i sto je u svakom smislu jaca od Zapada.Rusija treba da uopsli desetak oficira iz Reublike Srpske i Srbije, cije su familije stradale,kako bi bila sigurna da ce rakete prema Zapadu biti ispaljene na vreme i pre vremena...

 3. goran says:

  Sta mi Srbi imamo od toga, bas nista. Dajte malo vesti iz Srbije, manite Amere i Ruse. U nasoj zemlji deca se ne radjaju, ljudi gladuju, nista ne funkcionise, aman dajte nesto iz stvarnog zivota, naseg.

  • Velika Metla says:

   Goran,gledaj rijaliti program,eto ti sadašnje Srbije!

 4. i ime says:

  Zatvorite im sve ambasade, konzulate, i najurite iz zemlje svakog Amerikanca. Pa nije samo da su Rusi osteceni, kada najurite svakog, koji s ebavi biznisom, i oni ce patiti....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *