Москва оценила да Подгорица има непријатељски курс према Русији и најавила узвратне мере

Moskva ocenila da Podgorica ima neprijateljski kurs prema Rusiji i najavila uzvratne mere

5 juna 2017

Zvanična Moskva je objavila da vlasti Crne Gore imaju neprijateljski kurs prema Rusiji i da će ona zato preduzeti uzvratne mere koje će biti odgovor na to.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije istupilo je sa izjavom u ovom smislu ne samo povodom završetka procedure ulaska podgoričkog režima u NATO.

Moskva je ukazala da je oficijelna Podgorica poslednjih dana sebi dozvolila novu porciju dezinformacija i ofucanih propagandističkih klišea na račun Rusije:

„U Crnoj Gori traje antiruska histerija koja kod nas izaziva samo žaljenje. U politici, kao i u fizici, svako dejstvo izaziva protivdejstvo. Zbog neprijateljske linije crnogorske vlasti – Rusija sebi ostavlja pravo da preuzme mere koje će na to biti adekvatan odgovor“.

Ministarstvo inostranih poslova RF je naglasilo da je odgovornost za nastalu situaciju „u potpunosti na crnogorskoj strani“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Trifun says:

    Oni vas kamenom a vi njih hlebom ne radi! 100% sankcije na turizam i sve sto dolazi iz tog nacistickog antisrpskog i antiruskog mafijaskog logora u kojem su prava citavog naroda pod brutalnom opresijom zbog nasih prijateljskih veza sa Rusijom, su 100% opravdane i moralne! Takav konc logor mora biti unisten svim metodama. Dosta je bilo vise diplomatske kurtoazije sa tim zlotvorima. Nema nazad.

  2. Kulak says:

    Ako te mere budu zabrana uvoza vina i manji odlazak turista na crnogorske plaže, onda je to neozbiljno. U Podgorici je na vlasti diktator, švercer i mafijaš. Takve se lomi i ruši jačim oružjem i razrađenom strategijom. Mafijaš Milo je na silu uveo Crnu Goru u NATO pakt, protivno volji većine građana Crne Gore. Izbegao je referendum, jer zna da bi narod bio protiv. Najjači adut Rusije u obračunu sa mafijašem Milom je crnogorski narod koji je rusofilski i antinatovski raspoložen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *