МОСКВА ОДГОВОРИЛА: Ако амерички војници уђу у Пољску, РУСИЈА ЋЕ ЖЕСТОКО ОДГОВОРИТИ

МОСКВА ОДГОВОРИЛА: Ако амерички војници уђу у Пољску, РУСИЈА ЋЕ ЖЕСТОКО ОДГОВОРИТИ

26 јуна 2020

Москва пажљиво прати саопштења САД о могућем пребацивању дела америчког војног контигента из Немачке у Пољску, саопштио је заменик шефа дипломатије Русије Александар Грушко.

Ако буде било потребно Русија ће предузети све мере ради осигурања безбедности Русије и њених савезника, пре свега Белорусије, нагласио је Грушко.Он је додао да Вашингтон може прекршити Основни акт Русија-НАТО. У њему се наводе обавезе Алијансе да се „уздржава од додатног распоређивања значајних борбених снага“.

Он је подсетио, да САД непрестано крше све друге материјалне основе борбене безбедности у Европи. Они су већ изашли из Договора о ракетама средњег и кратког домета. Они су званично упознали државе-учеснике о изласку о изласку из Споразума о отвореном небу.

У овом тренутку у Пољској се налази око 5.000 војника из САД. Раније је био закључен Споразум о повећању њиховог броја за хиљаду.

Јуче је председник САД Доналд Трамп изјавио да ће део америчке војске из Немачке пребацити у Пољску, али да се упркос томе нада добрим односима са Русијом.

KOMENTARI8 коментара

 1. Риста says:

  Па одговориће. А одговор ће бити - "Е, ако сад уђете и у Москву, да знате да ћемо је спалити за инат!"

  • zaliv.net says:

   Jeste Risto, Rusi su toliko slabi da mUSAvci gomilaju snage....mora biti da je to zar ne!?Kad Putin prne ovi na Zapadu odmah "atomski s leva"

   • Риста says:

    Ај бре заливчићу! Знаш ти то и боље па ми није јасно зашто пишеш овако глупаве коментаре? Ко да то намерно радиш? Мајке ти, штас тео да кажеш? Акос тео мене да запљунеш, ниси приметио да си се упишкио узветар. И пишкење узветар је срање, као и твоји брзински коментари већином. Ај лепо да продискутујемо ко људи, кад већ то нисмо, па да ме питаш зашто сам написао шта сам написао? Очигледно ниси разумео а ја сам вољан да ти објасним.

    • zaliv.net says:

     @Rile, jel ti se to pokvario traktor pa dolazis ovde da mlatis slamu? Bi ja prodiskutovao ali kad seljo odvali takav NATO komentar tu nema razgovora, isto je to kao sa chuskijom da razgovaras. Ajd sad zalivam ti...

  • Peđa says:

   Napraviće papirni tenk i postaviti ga na granicu sa Poljskom, ajde bre Kenedi je ozbiljno mislio da bombarduje Rusiju kad su mu se približili na Kubi.

 2. Slobodanka says:

  Tramp kao pretnja Rusiji pa još u predizbornoj kampanji, da li to treba da privuče američke rusofobe da glasaju za Trampa? ... A posle izbora šta će se desiti? Šta ako Vašington namerno krši osnovni akt Rusija-NATO sa ciljem da sevorazapadni deo Rusije (Baltik - Sankt Peterburg, Kalinjingrad, ...) učini što ranjivijim. Zatim iz Poljske lako mogu da napadnu saveznicu Rusije > Belorusiju. Da li računaju da pritisak i eventualni udar sa te strane oslabio bi vojne aktivnosti Rusije na Bliskom Istoku? Nešto kao: Rusija ne smetaj dok mi tučemo Iran? Uglavnom Poljska će biti izbrisana sa lica zemlje ako sa njene teritorije krene napad.

 3. Rale says:

  Rusija umesto da uzvrati razmeštanjem raketnih sistema na Kubi i Venecueli upućuje proteste i mršti se dok im na granicu dovlaće nuklearne rakete i labaratorije biološkog oružja.. Zato što ste takvi kakvi jeste ,zato vam rasture državu kad požele.

 4. uddu says:

  Tramp je belac,kao i Putin.Da ste u Americi,vi biste ovo shvatili.Veoma je moguće da su oni u nekom dilu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u