МОСКВА ОДГОВОРИЛА: Ако амерички војници уђу у Пољску, РУСИЈА ЋЕ ЖЕСТОКО ОДГОВОРИТИ

MOSKVA ODGOVORILA: Ako američki vojnici uđu u Poljsku, RUSIJA ĆE ŽESTOKO ODGOVORITI

26 juna 2020

Moskva pažljivo prati saopštenja SAD o mogućem prebacivanju dela američkog vojnog kontigenta iz Nemačke u Poljsku, saopštio je zamenik šefa diplomatije Rusije Aleksandar Gruško.

Ako bude bilo potrebno Rusija će preduzeti sve mere radi osiguranja bezbednosti Rusije i njenih saveznika, pre svega Belorusije, naglasio je Gruško.On je dodao da Vašington može prekršiti Osnovni akt Rusija-NATO. U njemu se navode obaveze Alijanse da se „uzdržava od dodatnog raspoređivanja značajnih borbenih snaga“.

On je podsetio, da SAD neprestano krše sve druge materijalne osnove borbene bezbednosti u Evropi. Oni su već izašli iz Dogovora o raketama srednjeg i kratkog dometa. Oni su zvanično upoznali države-učesnike o izlasku o izlasku iz Sporazuma o otvorenom nebu.

U ovom trenutku u Poljskoj se nalazi oko 5.000 vojnika iz SAD. Ranije je bio zaključen Sporazum o povećanju njihovog broja za hiljadu.

Juče je predsednik SAD Donald Tramp izjavio da će deo američke vojske iz Nemačke prebaciti u Poljsku, ali da se uprkos tome nada dobrim odnosima sa Rusijom.

KOMENTARI8 komentara

 1. Rista says:

  Pa odgovoriće. A odgovor će biti - "E, ako sad uđete i u Moskvu, da znate da ćemo je spaliti za inat!"

  • zaliv.net says:

   Jeste Risto, Rusi su toliko slabi da mUSAvci gomilaju snage....mora biti da je to zar ne!?Kad Putin prne ovi na Zapadu odmah "atomski s leva"

   • Rista says:

    Aj bre zalivčiću! Znaš ti to i bolje pa mi nije jasno zašto pišeš ovako glupave komentare? Ko da to namerno radiš? Majke ti, štas teo da kažeš? Akos teo mene da zapljuneš, nisi primetio da si se upiškio uzvetar. I piškenje uzvetar je sranje, kao i tvoji brzinski komentari većinom. Aj lepo da prodiskutujemo ko ljudi, kad već to nismo, pa da me pitaš zašto sam napisao šta sam napisao? Očigledno nisi razumeo a ja sam voljan da ti objasnim.

    • zaliv.net says:

     @Rile, jel ti se to pokvario traktor pa dolazis ovde da mlatis slamu? Bi ja prodiskutovao ali kad seljo odvali takav NATO komentar tu nema razgovora, isto je to kao sa chuskijom da razgovaras. Ajd sad zalivam ti...

  • Peđa says:

   Napraviće papirni tenk i postaviti ga na granicu sa Poljskom, ajde bre Kenedi je ozbiljno mislio da bombarduje Rusiju kad su mu se približili na Kubi.

 2. Slobodanka says:

  Tramp kao pretnja Rusiji pa još u predizbornoj kampanji, da li to treba da privuče američke rusofobe da glasaju za Trampa? ... A posle izbora šta će se desiti? Šta ako Vašington namerno krši osnovni akt Rusija-NATO sa ciljem da sevorazapadni deo Rusije (Baltik - Sankt Peterburg, Kalinjingrad, ...) učini što ranjivijim. Zatim iz Poljske lako mogu da napadnu saveznicu Rusije > Belorusiju. Da li računaju da pritisak i eventualni udar sa te strane oslabio bi vojne aktivnosti Rusije na Bliskom Istoku? Nešto kao: Rusija ne smetaj dok mi tučemo Iran? Uglavnom Poljska će biti izbrisana sa lica zemlje ako sa njene teritorije krene napad.

 3. Rale says:

  Rusija umesto da uzvrati razmeštanjem raketnih sistema na Kubi i Venecueli upućuje proteste i mršti se dok im na granicu dovlaće nuklearne rakete i labaratorije biološkog oružja.. Zato što ste takvi kakvi jeste ,zato vam rasture državu kad požele.

 4. uddu says:

  Tramp je belac,kao i Putin.Da ste u Americi,vi biste ovo shvatili.Veoma je moguće da su oni u nekom dilu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *