МОСКВА ОТКРИЛА: Американци врбују чланове нарко-картела за учешће у украјинском сукобу

MOSKVA OTKRILA: Amerikanci vrbuju članove narko-kartela za učešće u ukrajinskom sukobu

9 aprila 2024

Američke privatne vojne kompanije planiraju da na leto u Ukrajinu pošalju prve trupe koje će činiti pripadnici latinoameričkih narko kartela, upozorava ruska Spoljnoobaveštajna služba.

Prve trupe imaće nekoliko stotina članova, koji se sada nalaze po američkim zatvorima.„SAD pribegavaju sve očajnijim metodama, pokušavajući da prelome situaciju (na frontu) putem popunjavanja redova demoralisanih boraca Oružanih snaga Ukrajine ljudima različitih nacionalnosti koji su skloni oružanom nasilju“, navodi se u saopštenju Spoljnoobaveštajne službe.

Ruska služba dodaje da podaci koje ima ukazuju na to da se vrbovanje vrši po direktivi FBI i Uprave za borbu protiv narkotika (DEA).

Zatvorenicima koji pristanu da ratuju na strani Ukrajine obećava se potpuno oslobađanje od krivice zbog koje su prvobitno dospeli u američki zatvor.

„Ukoliko pilot projekat popunjavanja redova Oružanih snaga Ukrajine latinoameričkim prestupnicima uspe, onda će ovaj program biti nastavljen i čak proširen na račun drugih prestupnika iz drugih zemalja“, tvrdi Moskva.

Ipak, kako se navodi, ni ovaj proces ne teče bez problema, budući da pripadnici narko kartela ne pristaju na ovu ponudu tek tako, bez „blagoslova“ svojih šefova, koji, pak, s druge strane, pokušavaju da s američkim vlastima postignu bolju nagodbu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad 5 says:

    osim što su bolesni sadisti i ubice ta gamad je najverovatnije potpuno neupotrebljiva kao vojska...ako im pošalju veče količine tih ljudoždera i ludak u ukrajinu tek sad će ukri da ZAŽALE što nisu bubili zelenskog i američke "savetnike" čim su se pojavili...te bande će napaviti grozne stvari pre svega lokalnom stanovništvu i ukro regrutima,matorcima koji na kraju neće znati ko ih siluje a ko baca bombe na njih...vrlo lukav i užasan plan da bude još gore u ukrajini...kriminalci mogu da budu korisni za regrutaciju ali samo pod uslovom da su koliko toliko normalni,ovi koje žele da šalju svakako nisu pri sebi ako to prihvate:)...moguće je da se oni nadaju desetinama hiljad dobrovoljaca ali to je sve ludilo u glavama onih koji žele da se nastavi ovaj rat,jedonstavno ne mogu da ih naoružaju i verovatno će poslati male količine ljudoždera i patoloških ubica da ih rusi pobiju jer oni sami to ne smeju i nemogu da urade..ako ih narkosi poslušaju idu pravo u pakao i to za par minuta,voleo bih da im vidim face kad shvate GDE SU DOŠLI...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *