MOSKVA: Plakati sa likom Miloševića i njegovim citatom „ZAPAD – POBESNELI PAS“

MOSKVA: Plakati sa likom Miloševića i njegovim citatom „ZAPAD – POBESNELI PAS“

31 jula 2014

SLobodan Milosevic 83273U foajeu ruskog državnog bioskopa u Moskvi „Iluzion“ pojavio se plakat sa likom bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića i njegovim citatima protiv Zapada

Kako prenosi ruska televizija Dožd, plakat se pojavio danas, ali je ubrzo skinut.

Internet portal Kinote, posvećen novostima u kinematografiji, preneo je da je taj bioskop isticanjem Miloševićeve fotografije i njegovih citata, u nizu fotografija poznatih režisera, „pozvao na rat sa Evropom“ i „rasplamsavanje međunacionalne mržnje“.

Pored Miloševićeve fotografije stajao je tekst, koji se navodi kao njegov: „Rusi! Sada se obraćam svim Rusima, stanovnicima Ukrajine i Belorusije jer vas na Balkanu smatraju takođe Rusima. Pogledajte nas i zapamtite – sa vama čine isto kada ste odvojeni i pokazujete slabost. Zapad – pobesneli pas na lancu – hvata vas za grlo“.

„Braćo, setite se sudbine Jugoslavije. Ne dozvolite da i sa vama tako postupe. Šta će vam Evropa, Rusi?“, navodi se u tom tekstu i dodaje: „Mi smo nova tržišta za skupo đubre i američku demokratiju“.

Oleg Bočkov iz Državnog filmskog fonda Rusije, kome pripada bioskop, rekao je da nema informaciju o istaknutom plakatu, i da odluku o kačenju sa njim niko nije usaglašavao.

U samom bioskopu odbili su da komentarišu, navodeći da je plakat već skinut.

Direktor „Iluziona“ Nina Borodačova izjavila je da su plakat štampali i okačili zaposleni u bioskopu. „To je naš stav“, dodala je ona.

KOMENTARI5 komentara

 1. Bane says:

  Zapad -pobesneli pas i lude krave

 2. Srećko says:

  I šta je pogrešio?

 3. Siki says:

  Ima u svemu ovome i istine

 4. Sale says:

  Sloba je bio legenda...svaka mu cast...a ovo za Rusiju je tacno,ko god da je napisao taj plakat...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *