МОСКВА ПОРУЧИЛА АМЕРИЦИ: Оканите се примене силе у Венецуели!

MOSKVA PORUČILA AMERICI: Okanite se primene sile u Venecueli!

18 aprila 2019

SAD nastavljaju da ignorišu princip neprimenjivanja sile u Venecueli, sve više se mogu čuti predlozi o vojnoj operaciji u toj zemlji, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova medijima u Jalti.

„Takve izjave imaju različit intenzitet, razni političari drugačije to argumentuju, međutim suština ostaje ista – agersivna retorika protiv suverene države“, istakla je Zaharova.Prema njenim rečima, visoki predstavnici administracije predsednika Donalda Trampa više ne zahtevaju od predsednika Venecuele Nikolasa Madura da ostavi svoju legitimnu funkciju, već da je potrebno da to učini do kraja godine inače bi mogla biti primenjena sila.

„Rusija mogućnost vojne operacije u Venecueli vidi kao realan scenario, a ne kao nešto apstraktno“, ukazala je.

Osvrnula se i na pitanje Sudana, rekavši da Moskva pozdravlja izjavu novog rukovodstva te zemlje da će pristup saradnje sa Rusijom ostati nepromenjen.

„Uprkos tome što je u Sudanu došlo do smene vlasti kao rezultat masovnih protesta, drago nam je što nova vlast neće menjati pristup saradnje sa Rusijom, koja je bazirana na dugogodišnjoj tradiciji“, zaključila je.

KOMENTARI2 komentara

  1. Budi Bog s nama says:

    Ako se okanidu sile onda to već neće ni biti Amerika, i onda Rusi nebi imali koga da upozoravaju. Bože spasi Melaniju!

  2. petrovgrad says:

    Nemaju AMERI muda da napadnu Venecueli, i suviše im je blizu, može neki rikošet da im se vrati nazad. Ameri su truli iznutra. Njihove baze su daleko od Amerike. Putin im uleteo u šesnajesterac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *