МОСКВА ПОРУЧИЛА: Одговор на крађу руске имовине биће жесток

MOSKVA PORUČILA: Odgovor na krađu ruske imovine biće žestok

13 februara 2024

Odgovor Moskve na prisvajanje ruske imovine biće žestok, a inicijatori procesa krađe imovine biće tretirani kao lopovi sa svim posledicama koje iz toga proističu, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Odgovor će biti izuzetno žestok, bez mogućnosti da se vidi gde se može nešto ublažiti“, naglasila je Zaharova u intervjuu za kanal „Solovjev uživo“.Prema njenim rečima, zapadne zemlje svojim delovanjem pokušavaju da nadoknade troškove održavanja „krvavog ukrajinskog sukoba i kijevskog režima“.

Zaharova je istakla da je u pitanju krađa, „prisvajanje onoga što vam ne pripada“.

„S obzirom na to da je naša država to okvalifikovala kao krađu, odnos će biti kao prema lopovima. Ne kao prema političkim manipulatorima, ne kao zaigralim tehnolozima, već kao prema lopovima. A kako treba postupati sa lopovima? Lopov treba da sedi u zatvoru, sa svim posledicama koje proizilaze“, ocenila je Zaharova.

Savet EU odobrio je u ponedeljak rezoluciju kojom je omogućeno korišćenje profita od zamrznute imovine Ruske Federacije za Ukrajinu.

Kako su prenele „RIA Novosti“, zaduženi za upravljanje fondovima neće moći da koriste prihode od ruske imovine po sopstvenom nahođenju i oni će se čuvati na posebnim računima.

KOMENTARI6 komentara

 1. Dusko says:

  Sve ih neutralisati, tiho jednog po jednog !

  • Veliko- hrvacki stvor says:

   Nije Rusija jedna ysrana srbija koja samo gleda kako joj šiptari maltretiraju "državljane".

 2. Kwaka says:

  Necete vi NISTA, ama bas NISTA prikladno uraditi Rusi. Radi se samo o jos jednoj vasoj crvenoj liniji. A svima ste pokazali sta znace vase crvene linije. Vise se ceni osoba koja manje brblja a vuse radi.

 3. Petrovgrad says:

  Pokrasti državnu imovinu Rusije, pa toga ima brzo da ga olade.

 4. persida says:

  Na Zapadu su svi mocnici lopovi, dajte mi jednog koji sedi u zatvoru. Zaharova je naivna do bola.

 5. persida says:

  Rusija je vise puta pljackana od strane belosvetskih bankara. Dajte mi ime jednog bankara koga je Rusija uhapsila i sudila mu zbog toga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *