МОСКВА ПОСТАВИЛА СТВАРИ НА МЕСТО: Чеси надували скандал где га нема – себе сабили у ћошак, а савезнике у незгодан положај

MOSKVA POSTAVILA STVARI NA MESTO: Česi naduvali skandal gde ga nema – sebe sabili u ćošak, a saveznike u nezgodan položaj

25 aprila 2021

Naduvavajući međunarodni skandal na mestu gde ga nema, Češka je sebe i svoje saveznike stavila u nezgodnu situaciju zbog optužbi na račun Rusije i počinje to da shvata, izjavio je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

„Po svemu sudeći, Prag je počeo da shvata da je, naduvavajući međunarodni skandal tamo gde ga nema, sam nastradao i dospeo u nesumnjivo glup položaj. Ukratko rečeno – sabili su sebe u ćošak, a saveznike stavili u nezgodnu situaciju, uništili odnose koje su diplomate godinama gradile. Sada moraju da se izvuku“, smatra Volodin.Prema njegovim rečima, to je „nedvosmislen primer zašto su Sjedinjene Američke Države tako aktivno promovisale obnavljanje i podmlađivanje šefova država u evropskim zemljama“.

Kako je rekao, Češka je dva puta sebi nanela štetu.

„Lišila je svoje građane mogućnosti da dobiju efikasnu rusku vakcinu protiv virusa korona, resetovala je svoju ambasadu u Moskvi. Češka ambasada je postala žrtva odluke koju je Prag doneo pod izmišljenim provokativnim izgovorom o proterivanju ruskih diplomata“, dodao je on.

Volodin smatra da se nijedna država koja ima samopoštovanje ne ponaša tako. On je dodao da je Češka, „predavši se služenju prekookeanskom ‘gospodaru’, prinuđena da bespogovorno izvršava tuđe naloge“.

Zeman objektivno govorio u teškoj situaciji

Predsednik ruske Dume je pohvalio češkog lidera koji je u nedelju izjavio da u izveštajima kontraobaveštajne službe nije bilo dokaza o prisustvu „ruskih agenata“ u skladištu municije u selu Vrbjetice u Češkoj, gde su se 2014. godine dogodile dve eksplozije.

„Treba odati priznanje Milošu Zemanu, koji je u teškoj situaciji, kada se svi potčinjavaju stavu Amerike, govorio prilično objektivno. Rukovodstvo češke vlade je, očigledno, zauzelo drugačiji stav – u korist političkoj konjunkturi i želeći da zaradi dividende kod svojih gospodara“, rekao je Volodin.

Takođe je primetio da se češki lider nije plašio da kaže istinu „iako ona, po svemu sudeći, tamo nikome nije ni potrebna.

„Točak se zavrteo – diplomate su proterane, došlo je do skandala i prekida odnosa. Kao rezultat toga, pate ljudi. Evropske države sve više gube svoju nezavisnost. Evropska unija nema svoj stav“, zaključio je on.

KOMENTARI5 komentara

 1. Pingback: MOSKVA POSTAVILA STVARI NA MESTO: Česi naduvali skandal gde ga nema – sebe sabili u ćošak, a saveznike u nezgodan položaj – Prava istina o svemu

 2. Si Ju Leter Aligeder says:

  čEHI su uvek bili kao morski krastavac, kako god da ih uhvatiš oni nekako skliznu. Napokon najviše se možete osloniti na besu u albanaca, oni kada obećaju da će da zeznu stvar, oni to vala i naprave.

  • Kosovac says:

   @ Si Ju Leter Aligeder, …..Ovo ti vredi za Albance. Ako daju besu, onda je sigurno da će da zeznu besu, pa je lako da se postavimo adekvatno. I bio je red da neko napiše neku duhovitu anegdotu o ovom izumrlom narodu.

 3. Srbija cveta says:

  Nego i oni brale imaju iste boje na zastavi kao mi i rusi, dokaz da smo svi od iste Majke Rusije, slovenski smo narodi, a ovi su se do skora zvali čeho-slovensko.

 4. Milutin says:

  Zemlje EU i NATO-zavisne zemlje na putu su da osim svoje nezavisnosti izgube i svoju državnost. Njihovi građani će izgubiti svoje države i biće samo jedan dezorjentisani skup. Klupko istorije će početi da se odmotava unazad. Jedino bi religija mogla biti neko osećanje pripadnosti. A tek su tu raznobojniji nego što su sada državotvorno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *