МОСКВА ПОТВРДИЛА: „Русија прекинула сваку комуникацију са Америком!“

MOSKVA POTVRDILA: „Rusija prekinula svaku komunikaciju sa Amerikom!“

22 decembra 2016

rusi-putin-peskov-lavrov-usakov-kremlin

Ruski zvaničnici su saopštili da ne očekuju da će dolazak nove američke administracije značiti i momentalni prekid širenja NATO i potvrdili da je zatvorena većina komunikacijskih kanala između Moskve i Vašingtona.

– Skoro svi nivoi dijaloga sa Amerikom su prekinute. Međusobno ne komuniciramo, ili to činimo u najmanjoj mogućoj meri – rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Većina dobrih poznavaoca prilka u Kremlju očekuje da će se Vladimir Putin 2018. godine ponovo kandidovati za funkciju predsednika.

– Sve nas boli glava od posla i projekata i niko ne razmišlja i ne govori o izborima – rekao je Peskov.

Rusko ministarstvo spoljnjih poslova u sredu je osudilo Holandiju zbog toga što je odobrila Americi da nastavi s razmeštanjem vojne opreme na njenom tlu i izrazilo nezadovoljstvo odlukom holandskog suda o vraćanju krimskog blaga Ukrajini.

– Izgleda da su holandske vlasti počele posebno da uživaju u svesnom uništavanju veza sa Rusijom – rekla je u portparolka ministarstva Marija Zaharova.

Zaharova je izjavila da je odluka holandskog suda o vraćanju krimskog muzejskog blaga Ukrajini umesto Rusiji nepravedna i da će označiti kraj ambicija Haga da postane svetska pravosudna prestonica.

Rusija je prošle nedelje najavila žalbu na odluku holandskog suda po kojoj se veoma vredna zbirka zlatnih umetničkih dela sa Krima koja su bila pozajmljena holandskom muzeju, treba da se vrati Ukrajini.

(Telegraf)

KOMENTARI2 komentara

  1. Sančo Pansa says:

    Izgoreli su Rusi zbog serije niskih i užasno podlih udaraca koje su im zadali Zapadnjaci. Sada ulažu ogroman napor da ostanu pribranu i ne nasjednu na klopku i bore se sa sobom da ne krenu da im uzvraćaju i tako se spušte na njihov nivo. Zapadnjaci tonu i nemaju više šta da izgube, Putin im uzima moć kojom su zlostavljali svijet, i ujedno im izmiče krvavi tron na kojem su do juče likovali orgijali i slavili svoje zločine krvavih ruka od pobijenih civila i inušenih država i nacija širom svijeta...ISTORIJSKA POBJEDA RUSIJE, ALI AMERIKA NASTOJI DA IM JE NAČINI GORKOM, I UISTINU PREŽIVLJAVAJU TEŽAK TRENUTAK.

  2. Gojko says:

    Još dvadesetak dana dok ova američka satanistička administracija ode na smetlište istorije.Nadam se da će dunuti neki novi vetrovi iz vašingtona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *