МОСКВА СЕ ХИТНО ОГЛАСИЛА

MOSKVA SE HITNO OGLASILA

25 juna 2024

ODLUKA Pretpretresnog veća Međunarodnog krivičnog suda (MKS) da izda nalog za hapšenje sekretara Saveta bezbednosti Rusije Sergeja Šojgua je ništavna i element je zapadnog hibridnog rata, navodi pres-služba Saveta bezbednosti Rusije.

– Odluka Pretpretresnog veća Međunarodnog krivičnog suda u vezi sa sekretarom Saveta bezbednosti Rusije Sergejem Šojguom je beznačajna, jer se jurisdikcija MKS ne proteže na Rusiju. Doneta odluka je deo hibridnog rata Zapada protiv naše zemlje – naveo je Savet bezbednosti.Ranije je Pretpretresno veće Međunarodnog krivičnog suda izdalo nalog za hapšenje šefa generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerija Gerasimova i sekretara Saveta bezbednosti Rusije Sergeja Šojgua.

Nadležnost Međunarodnog krivičnog suda ne priznaju zemlje u kojima živi više od polovine svetske populacije. Među njima su Rusija, Azerbejdžan, Belorusija, Egipat, Indija, Indonezija, Iran, Kazahstan, Kina, Saudijska Arabija, SAD, Turska.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. Pravda says:

    Rusko tuzilastvo da podigne optuznicu i raspise poternicu za tim cirkusantima iz MKS.

  2. Srbije says:

    Naši genarali su se sprdali sa Natašom Kandić i Sonjom Biserko, pa na kraju dobili pod 20-30 godina robije. Sada se isto ponavlja sa Rusima. Bilo je nayamislivo da Nataša Kandić optuži Pavkovića, Ojdanića. Lazarevića... na kraju ispade da je u pravu. Ona mirno po Beogradu drži antisrpske govore a oni trunu li po evropskim tamnicama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *