МОСКВА СЕ ХИТНО ОГЛАСИЛА

МОСКВА СЕ ХИТНО ОГЛАСИЛА

25 јуна 2024

ОДЛУКА Претпретресног већа Међународног кривичног суда (МКС) да изда налог за хапшење секретара Савета безбедности Русије Сергеја Шојгуа је ништавна и елемент је западног хибридног рата, наводи прес-служба Савета безбедности Русије.

– Одлука Претпретресног већа Међународног кривичног суда у вези са секретаром Савета безбедности Русије Сергејем Шојгуом је безначајна, јер се јурисдикција МКС не протеже на Русију. Донета одлука је део хибридног рата Запада против наше земље – навео је Савет безбедности.Раније је Претпретресно веће Међународног кривичног суда издало налог за хапшење шефа генералштаба Оружаних снага Русије Валерија Герасимова и секретара Савета безбедности Русије Сергеја Шојгуа.

Надлежност Међународног кривичног суда не признају земље у којима живи више од половине светске популације. Међу њима су Русија, Азербејџан, Белорусија, Египат, Индија, Индонезија, Иран, Казахстан, Кина, Саудијска Арабија, САД, Турска.

(Спутњик)

KOMENTARI2 коментара

  1. Pravda says:

    Rusko tuzilastvo da podigne optuznicu i raspise poternicu za tim cirkusantima iz MKS.

  2. Srbije says:

    Naši genarali su se sprdali sa Natašom Kandić i Sonjom Biserko, pa na kraju dobili pod 20-30 godina robije. Sada se isto ponavlja sa Rusima. Bilo je nayamislivo da Nataša Kandić optuži Pavkovića, Ojdanića. Lazarevića... na kraju ispade da je u pravu. Ona mirno po Beogradu drži antisrpske govore a oni trunu li po evropskim tamnicama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u