МОСКВА СЕ СПРЕМА ЗА ВЕЛИКИ СУКОБ У ЦРНОМ МОРУ

MOSKVA SE SPREMA ZA VELIKI SUKOB U CRNOM MORU

17 jula 2021

Rusija bi trebalo da analizira vojne vežbe NATO-a Sea Breeze i, nakon što izvuče odgovarajuće zaključke, sprovede novu odbrambenu strategiju koja predviđa pretnju koju predstavlja Severnoatlantska alijansa u crnomorskom regionu.Do ovog zaključka je došao poznati ruski vojni stručnjak Sergej Gorbačov, koji je detaljno govorio o trenutnoj vojno-političkoj situaciji u Crnom moru, a takođe objasnio kako Moskva treba da odgovori na takve pretnje.

Sergej Gorbačov je, pre svega, skrenuo pažnju na to da NATO-ove velike vojne vežbe ukazuju na to da se vojno-politička situacija u Crnom moru za Rusiju radikalno promenila.

Tako Severnoatlantska alijansa redovno priređuje razne provokacije, što svedoči o transformaciji regiona u zonu vojno-političke napetosti.

Vojni stručnjak je primetio da je zapadni vojni blok razvio posebnu strategiju čija je svrha promena odnosa snaga u crnomorskom regionu.

Dakle, NATO planira da militarizuje Crno more kako bi uspostavio kontrolu nad ruskom flotom, kršeći sve međunarodne sporazume.

Prema mišljenju Gorbačova, takve akcije NATO-a ne bi trebalo da ostanu bez adekvatnog odgovora Rusije. Moskva bi trebalo da prouči pitanja pronalaska ratnih brodova vojnog bloka u Crnom moru, kao i da se pripremi za moguću vojnu agresiju.

„To znači da se od nas zahteva odgovarajući, adekvatan odgovor. Odnosno, reč je o pitanjima u vezi sa boravkom u visokom stepenu borbene gotovosti, sposobnosti reagovanja i rešavanja zadataka, želju za stalnim nadgledanjem situacije, bez mogućnosti bilo kakvog predaha u vezi s tim. Ukratko, barut morate održavati suvim!“– rezimirao je Gorbačov.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI7 komentara

 1. persida says:

  Ziva sprdnja, nema tu nikakvog sukoba, sem ako rabini iz Izraela ne kazu da moze.

 2. Kwaka says:

  Zasto nebi sa Kinom i oni se parkiraju odmah izvan teritorijalnih voda kod Njujorka i tamo pocnu zagati sa svojim 100-njak brodova podmornica i nosaca (Kineskih)?? Pa da vidimo jeli im neugodno.

 3. M says:

  Ulazak Britanskog razarača u Ruske teritorijalne vode,je bila dobra prilika da ga se legalno potopi i USA-NATO zakonski i jeftino svede u okvire zakonski dopustivog ponašanja u Crnom moru!Ovako malo po malo,i jednog dana će Crno more biti puno USA-NATO brodova i raketonosaca,i rješenje tog problema će biti puno teže i skuplje!Posljednja šansa da to Rusi spriječe je nepopustljiva odbrana postojećeg međunarodnog ugovora na tu temu,pa čak i u uvjetima planiranog novoprobijenog Turskog kanala!Pošto za taj kanal treba još puno vremena,USA-NATO će vjerovatno nešto pokušati i prije,i Rusi će imati priliku zakonito riješiti taj problem!

 4. Strsljen says:

  Potopite im neku krstaricu i par razaraca za ostalu sicu nema veze sami ce da plivaju. Dole braco rusi nema pricanja ...no muda u pricep i opleti. Kauboji i njihovi kelneri samo to razumeju...silu a Vi do sada samo pricate ko nabe. Od ta posla nema nista . No potapanje brodova ...obaranje aviona i jedne dobre pomorske vezbe sa KUbom Venecuelom i Kinom ...na obalama jucne amerike a blizu Majamija. Samo zestoko inace od price nista. Hijene su to. A hijena razume samo kad je ugrizes i otkines m3so dole samo kevce gricka osvaja i preti.

 5. milorad5 says:

  blokiraju put svile,nisu sigurni u bugare,ako sofija okrene stranu crno more mora da se blokira za trgovinu,ako zatreba za neke sankcije kini Oni ne mogu izričito da zabrane trgovinu sa rusima svojoj privredi ali blizu su toga da preuzmu tu privredu pod centralizovanoi vlasništvo par koroporacija a onda če moći da prekinu svaku trgovinu po želji.Već sada uvodjenje sankcija na zapadu liči na svojevremeno komunističke blokovske centralizovane industrijske sinhrone poteze.Dans je zapad bliži državnom kapitalizmu nego ikada ali to će biti jako skupa priča i kada unište tržište i konkurenciju onda će shvatiti ZAŠTO je SSSR imao tolike probleme u privredi pored već standardnog embarga koji je stalno bio prema komunistima.Rusi bi trebali da reaguju "šizofreno" u c.moru i da ih odmah SADA isptapaju PRVOM zgodnom prilkom pre nego oni uspeju da se učvrste vojno tu.RAT je neminovan i mislim da je u sadšnjem trenutku čak i boje za ruse da krenu i udare,bajdne je mrtav amerika ima ozbiljne probleme sa legitimnošću vlade i SADA je pravi momenat za UDAR.

 6. padre says:

  Za veliki sukob potrebna su dvojica! Jedan je Rusija, a ko je drugi?

 7. uddu says:

  Pre će turci da prave red u vodama Crnog mora nego rusi !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *