МОСKВА СТАЛА УЗ СРБЕ! ЛАВРОВ РАЗОБЛИЧИО ЂУKАНОВИЋА, ПАKТ ЦРНЕ ГОРЕ И ПРИШТИНЕ ПРОТИВ СРБИЈЕ!

MOSKVA STALA UZ SRBE! LAVROV RAZOBLIČIO ĐUKANOVIĆA, PAKT CRNE GORE I PRIŠTINE PROTIV SRBIJE!

27 maja 2020

Podgorica i Priština sklopile su politički pakt protiv Srbije! Na ovo upozorava Sergej Lavrov, šef ruske diplomatije, koji kaže da je Moskva sve više zabrinuta zbog narastajućeg antisrpskog raspoloženja u regionu!

Prema njegovim rečima, od završetka sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, srpska strana se označava kao jedini krivac za ratove, a u novom talasu antisrpskog delovanja prednjače Crna Gora i lažna država Kosovo.„Pristrasna procena događaja iz poslednje tri decenije na prostorima bivše Jugoslavije, izvrtanje činjenica, proizvoljno ‘imenovanje počinilaca’ i druge poznate metode političkog usmeravanja, u suprotnosti su sa zadatkom pretvaranja regiona u dinamičan i prosperitetni deo Evrope. Porast antisrpskih aktivnosti danas je primećen naročito u Podgorici i Prištini. Istovremeno, Zapad zatvara oči na sve to…“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova, na čijem je čelu Sergej Lavrov.

Komentarišući ove navode, analitičar Dragomir Anđelković kaže da Rusija samo konstatuje činjenice.

– Srbi u regionu jesu izloženi ugrožavanju osnovnih ljudskih i nacionalnih prava. Neshvatljivo je da Zapad, koji toliko drži do demokratije i poštovanja ljudskih prava, ne reaguje zbog progona srpskog naroda – naglašava Anđelković, dodajući da Srbija mora da se obrati svim međunarodnim institucijama i zatraži zaštitu Srba u regionu.

KOMENTARI2 komentara

  1. Slobodanka says:

    Na zapadu NE zatvaraju oči na sve to. Ne žmure oni nego rade po svom planu. Evo ga: Evropski savet za spoljne poslove, čiji su članovi Havijer Solana, Bernar Kušner, Marti Ahtisari, Karl Bilt i Džordž Soroš – ljudi koji su se otvoreno izjašnjavali kao protivnici Srba, aminovali su udar predsednika Crne Gore Mila Đukanovića na svetinje Srpske pravoslavne crkve. U izveštaju Evropskog saveta „Moć perspektive – zašto je članstvo u EU i dalje važno na zapadnom Balkanu?“, koji je objavljen 7. januara, na pravoslavni Božić (baš su nam "čestitali" Božić), navodi se da SPC ima veliki uticaj u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji. Stručnjaci za Balkan „primećuju“ da SPC ima nacionalističke i kontroverzne poglede, da poriče srpske ratne zločine, negira LGBT prava i ravnopravnost polova, NATO zove četvrtim Rajhom, u jakim je vezama sa Rusijom, a neprijateljski nastrojena prema Zapadu. ... – SPC nije registrovana u Crnoj Gori, ne plaća porez i vlasti ne znaju koliko sveštenika aktivno služi. Zakon o slobodi veroispovesti neće isterati SPC iz Crne Gore, ali će vlast uzimanjem svetinja umanjiti uticaj SPC i ostvariti kontrolu koja joj je neophodna – piše u dokumentu, koji je ujedno i predlog EU da podrži Podgoricu. U ovoj opskurnoj analizi došli su čak i do podataka da su srpski manastiri bili jedna od lokacija na kojima je pripremana navodna teroristička akcija 2016. godine u Crnoj Gori.

  2. persida says:

    A sta Rusija radi, kad Zapad "zatvara oci". Ona filozofira i diplomatise. U cemu je razlika?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *