МОСКВА ТВРДИ: Иза акција Европске уније стоји NATO коме је циљ да демонизује Русију

MOSKVA TVRDI: Iza akcija Evropske unije stoji NATO kome je cilj da demonizuje Rusiju

27 marta 2018

IZA akcija Evropske unije stoji NATO, koji se koristi politikom kažnjavanja i pokušava da demonizuje Rusiju, izjavila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„NATO stoji iza Evropske unije. EU je atraktivan politički konstrukt sa moćnim Severnoatlantskim savezom iza sebe“, rekla je Zaharova, prenosi TASS.

Ona je istakla da je „zadatak da se Rusija demonizuje“ i da je „ono čemu smo svedoci deo dugoročnog programa nekotrolisane rusofobije“.

„To je pitanje ne samo Rusije kao države, već pitanje Rusa i ruskog naroda“, rekla je Zaharova.

Ona je, govoreći za prvi kanal TV „Rusija“ naglasila da SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo stoje iza provokacije u Solzberiju i da veliki broj proteranih ruskih diplomata iz zapadnih zemalja ne ostavlja nikakvu sumnju o tome.

„Da nije bilo ovih brojki danas, moglo se nagađati o uzrocima ovog đavolskog nastupa koji je izvelo UK, ili o realnim koristima od ove čitave situacije koja se dogodila na teritoriji UK“, rekla je Zaharova.

Naglasila je da se Rusija unapred pripremila za akcije britanskih saveznika.

„Sasvim prirodno, mi smo shvatili nakon samita EU šta će se dogoditi i sasvim prirodno smo se za to pripremili“, rekla je Zaharova.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da „moćne sile“ u SAD i Velikoj Britaniji stoje iza napada nervnim agensom u Engleskoj, za koji London krivi Moskvu, prenosi RIA „Novosti“.

Saopštenje je usledilo nakon što je premijer Velike Britanije Tereza Mej rekla da je više od 130 ljudi moguće bilo izloženo nervnom agensu koji je korišten u napadu u Solsberiju.

Ona je rekla da su žrtve trovanja, otac i kćerka Sergej i Julija Skripalj, i dalje u kritičnom stanju i da se možda nikada neće oporaviti.

KOMENTARI3 komentara

  1. Velika Metla says:

    Stvarno??? Ajdeeeeee.....! Za nepoverovati! Nisam znao!

  2. franjo says:

    Srbija je jedina nacija u svetu koja još uvek ne poseduje ogledalo.

  3. Mika says:

    A iza nato stoje cionisti, kao i iza sad, eu, komonvelta, mmf i ostalih demonskih organizacija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *