МОСКВА УПОЗОРАВА: Забрињавајуће гомилање америчке ратне флоте на источним границама Русије!

MOSKVA UPOZORAVA: Zabrinjavajuće gomilanje američke ratne flote na istočnim granicama Rusije!

27 aprila 2017

Moskva je zabrinuta zbog koncentracije udarne grupe američke mornarice u Severoistočnoj Aziji, izjavila je predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

– Posebno zabrinjava koncentracija udarne grupe američke mornarice u regionu severoistočne Azije i uzvratna ratoborna retorika Pjongjanga. U tome je, zapravo, suština napetosti situacije. U sadašnjim okolnostima, važno je da se ne dozvoli razvoj kriznog scenarija koji je vodi ka otvorenom oružanom sukobu, rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, situacija na Korejskom poluostrvu i dalje da se pogoršava.

– U osnovi ove tendencije je protivljenje suprotstavljenih strana da odustanu od konfrontacionih pristupa i vojnih metoda za rešavanje postojećih problema u korist dijaloga i pozitivnog programa, dodala je Zaharova.

Kako je rekla, ruska strana poziva sve strane „da pokažu uzdržanost i ponovo trezveno procene moguće posledice dalje eskalacije napetosti“.

Zaharova je naglasila da su danas, više nego ikada, potrebni zajednički napori da se postignu zajednička vojno-politička popuštanja napetosti, kolektivno traženje rešenja za čitav niz problema za pregovaračkim stolom.

– Računamo na konstruktivnu diskusiju o situaciji na Korejskom poluostrvu tokom planiranog za 28. april posebnog sastanka Saveta bezbednosti UN, na kojem će učestvovati zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Genadij Gatilov, dodala je ona.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *