Москва упозорила САД да испорукама оружја Украјини „прелазе црту”

Moskva upozorila SAD da isporukama oružja Ukrajini „prelaze crtu”

24 decembra 2017

PREDSEDNIK Ukrajine Petar Porošenko izjavio je da je njegovoj armiji američko naoružanje potrebno za „samoodbranu i zaštitu civila”.

Na istu temu je dodao: „Ne treba nam to oružje za ofanzivne akcije već da bismo dali odlučan otpor agresoru. Za nas je to naoružanje vakcina protiv virusa ruske agresije”.

Zvanična Moskva je već odreagovala na potvrdu Stejt departmana da će SAD Kijevu isporučiti snajperske puške veluikog kalibra i protivtenkovske rakete Javelin.

„SAD su u određenom smilu prešle crtu jer se radi o naoružanju koje direktno ubija. Ne radi se više o isporukama preko firmi koje trguju oružjem – čime se Sjedinjene Države bave odavno – nego o državnim isporukama” – ukazao je zamenik ministra inostranih poslova RF Sergej Rjabkov.

I odmah dodao: „Vašington pokušava da se predstavlja kao  posrednik, a nije nikakv posrednik već pomagač u raspaljivanju vatre! Sada se radi o raketnim sistemima Javelin, a šta je sledeće? Američko oružje može, u svakom slučaju, dovesti do novih žrtava u nama susednoj zemlji, a mi prema tome na možemo biti ravnodušni”.

KOMENTARI



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *