МОСКВА УПОЗОРИЛА СВЕ: Нећемо дозволити да се Србија избаци са КиМ

MOSKVA UPOZORILA SVE: Nećemo dozvoliti da se Srbija izbaci sa KiM

1 oktobra 2019

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas je ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom u pokrajini, ukazavši da je u toku agresivna kampanja Prištine, podržana od dela međunarodne zajednice, sa ciljem da se Srbija i njen uticaj potpuno istisnu sa Kosova i Metohije.

Jedna od tema razgovora bili su predstojeći pokrajinski parlamentarni izbori i predizborna kampanja tokom koje je, prema Đurićevim rečima, Srpska lista, kao politička organizacija podržana od strane Beograda, izložena pravom političkom teroru Prištine i njenih saveznika.Đurić je, kako je saopšteno, naveo sve primere pritiska na Srpsku listu i srpski narod na Kosovu i Metohiji, istakavši da je uveren da će Srbi, uprkos svim gaženjima njihovih političkih prava, ubedljivom većinom podržati politiku čvrstih veza sa Beogradom.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju izrazio je još jednom zahvalnost Ruskoj Federaciji na podršci koju pruža Srbiji u borbi za zaštitu srpskih nacionalnih i državnih interesa u južnoj pokrajini.

Đurić je naglasio da je, zahvaljujući srdačnim i prijateljskim odnosima predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, saradnja Srbije i Rusije u rešavanju pitanja od zajedničkog interesa podignuta na do sada neviđen nivo.

Rešavanje problem Kosova i Metohije je, prema Đurićevim rečima, međunarodni bezbednosni izazov, od kojeg zavisi i budućnost međunarodno-pravnog poretka, i zato je veoma važno da Rusija, kao jedna od najuticajnijih svetskih sila, nastavi da aktivno učestvuje u tom procesu.

Na primeru ruske pomoći Srbiji po pitanju Kosova i Metohije još jednom se potvrđuju tradicionalno bliske, bratske veze dveju država i naroda, kazao je Đurić.

(Tanjug)

KOMENTARI9 komentara

 1. E.Lirsch says:

  Ostavice vam par manastira i TO JE TO. "Dobicemo nesto" jerbo se "Blagodareni bori kao Lav"... BOG te mazo.

 2. Slobodanka says:

  Dok ste po briselskim hodnicima dogovarali povlačenje države Srbije sa Kosova i Metohije koračić po koračić i to sprovodili u praksi, tada niste mislili na Rusiju.

  • Za Srbiju says:

   I ovo je mazanje očiju. Umesto da dogovore konkretne kontramere, Đurić prosima naprdnjački marketing i nada se da će Srbi glasati, kako AV očekuje.

   • persida says:

    Djuric je Jevrejin, njega sudbina Srba na Kosovu ne zanima.

  • persida says:

   Obrati se devojko Vucicu i njegovima, ne prozivaj ovde ljude koji nemaju nikakvog uticaja ni moci. Taj tvoj Bocan je licemer kao i Putin, pomiri se sa tim. Dobro je sto je tako, ako Srbi ne mogu sami da oslobode Kosovo, onda neka ne bude njihovo. Niko ovde ne ocekuje da Rusi ginu, samo se svi smejemo da svuda stizu (od Sirije do Venecuele), samo na Kosovo nikako da navrate, a sve toboze zbog Vucica. Putin je dao Vucicu orden i to je kraj price.

   • Miraš says:

    Na našem KIM rasporedjena je bezbednosna misija UN, tamo je legitimno bez obzira što je po sastavu natovska. Možeš li već jednom da shvatiš osnovnu stvar da se ne može tek tako povesti rat protiv misije UN. Baš jeste veća greška, greh je što su uopšte pristali da pregovaraju po Briselu sa UČK zločincima, uz osmeh Mogerinijeve.

    • persida says:

     Prouci malo istoriju talibana, pa ces shvatiti kolike su Srbi p...

 3. Istina says:

  Albanaca za 10 godina neće više biti na Kosovu i Metohiji, 3 razloga su navedena: 1 razlog je čekanje za viznu liberalizaciju ako je na vidiku, ako jim odobre vize 90% albanaca se seli u zapadnu evropu ala Švajcarska, Nemačka ili Engleska. 2 razlog je osiromašeni uranijum koji hara oko Prizrena i Dragaša se masovno regeneriše u prirodi sva voda, zemlja, vazduh če biti za 10 godina još smrtonosniji i otrovniji, krijuči je podatak da godišnje umre oko 20.000 albanaca na kosovo od kanceroznih oboljenja pa će u buduće biti još više i više obolelih jer Hašim Tači nije hteo da očisti zemlju otrovnom uranijumom. 3 razlog je ujedinjenje Slovana koji ne mogu da trpe pritisak Albanaca, počet će u Crnog li Gori koji će tražiti samoopredeljenje kao na KiM i u Makedoniji ali pravoslavni narodi će uz pomoč ostalih pravoslavnih naroda izbrisati Albaniju sa zemaljske kugle tako da će narod početi masovno da beži. Budučnost Albanije je neizvesna i tako će morati da se ćeramo sa njima dok ne dodje do iztrebljenja ili nas ili njih, sem toga S-500 koje su instalirane na Ruskom Krimu pokrivaju mete sve do Francuske obale koja graniči sa Italijom. Ako krene masovni napad, nebi bilo pametno krenuti na Srbiju jer je u poslednje 2-3 godine dobro modernizirala svoju vojsku, a što se tiče dijaspore kao što je pričao patrijarh Pavle doči će vreme vračanja naših ljudi iz dijaspore u Srbiju... Albanci sa Kosova su krenuli u nepovratni nestanak, koji će jih koštati glave i budučnosti, tako na Kosovu kao i u Albaniji, jer ko otima tudje na kraju uvek gubi svoje...

  • persida says:

   Nije tacno, ko otima tudje, svi ga cene, oteto se prenosu s kolena na koleno, tako zapadnjaci vladaju nad nama do dan danas, mani se tih bajki, pogresnu si uciteljicu imao. Citaj narodne pesme, oko za oko, zub za zub, sve ostalo je mlacenje prazne slame.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *