МОСКВА ЗАПРЕТИЛА АМЕРИЦИ: У Украјини је све могуће

MOSKVA ZAPRETILA AMERICI: U Ukrajini je sve moguće

11 januara 2015

russia-usa-bomb466Šef spoljnopolitičkog komiteta ruskog parlamenta Aleksej Puškov upozorio je SAD: da „može doći do svega” – ako Vašington i Pentagon počnu da naoružavaju Ukrajinu i u tome odu predaleko.

Puškov je precizirao šta misli pod „do svega”,a šta pod „predaleko”. Jer, istovremeno je podvukao:

„Sjedinjene Države podržavaju partiju rata u Kijevu i svu svoju finansijsku pomoć Ukrajini usmeravaju u jačanje njenih oružanih snaga. SAD, osim toga, na sve načine signaliziraju Kijev u da od njega očekuju odlučna dejstva. Još su na čelo ukrajinske vlade postavile Arsenija Jacenjuka opštepriznatog pobornika partije rata. Ako Sjedinjene Države započnu da Ukrajini direktno isporučuju naoružanje – tada je zaista sve moguće. Međutim, ne verujem u mogućnost nuklearnog rata. Uveren sam da je ta opasnost ostala u prošlosti”.

Puškov se „obratio Americi” povodom upozorenja prvog i poslednjeg predsednika SSSR, Mihaila Gorbačova, da bi novi veliki rat u Evropi neizbežno prerastao u nuklearni.

Puškov se, inače, „obratio” i generalnom sekretaru NATO, Jensu Stoltenbergu, predočivši mu da „ne stoji dobro sa pojmovima” jer Rusiju čak naziva „saveznikom” u borbi sa terorizmom, to pretnjom.

Poručio mu je da se opredeli: da li je Rusija saveznik ili pretnja, pa dodao da je Stoltenbergova teza o „ruskoj pretnji Evropi stoprocentno lažna”

(Fakti.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *