МОСТ У ВЕНЕЦИЈИ НА МЕТИ ТЕРОРИСТА: Ухапшени џихадисти са Косова

MOST U VENECIJI NA METI TERORISTA: Uhapšeni džihadisti sa Kosova

30 marta 2017

csm_venecija_pixa_881118faa6

Italijanska policija uhapsila je tri punoletne i jednu maloletnu osobu sa Kosova, džihadiste koji su planirali teroristički napad na most Rijalto u Veneciji i ubistvo turista i lokalaca koje su nazivali „nevernicima“, prenosi Ansa.

Italijanska agencija navodi da je akcija u kojoj su učestvovali policajci, karabinjeri i bezbednosne službe izvršena tokom noći u kućama uhapšenih koji su svi imali uredne dozvole boravka u Italiji.

Cilj terorista sa Kosova bio je, prema navodima iz njihovih prisluškivanih razgovora, most Rijalto.

„U Veneciji će odmah obezbediti odlazak u raj, koliko je samo nevernika tamo. Postavi bombu na Rijaltu“, tekao je razgovor kosovskih džihadista o uništavanju najpoznatijeg i najstarijeg mosta u Veneciji koji je sadašnji oblik dobio 1591. godine.

Glavni državni tužilac za područje Venecije Adelki D`Ipolito kazao je da su se teroristi sami obučavali i da su izvodili simulacije pravljenja eksplozivnih sredstava u kući.

On je takođe naveo da su svi uhapšeni bili „veoma privreženi ideologiji Islamske države“ i hvalili njene poslednje terorističke napade, uključujući i onaj iz Londona 22. marta.

U akciji snaga bezbednosti izvršen je pretres 12 domova, deset u istorijskom centru Venecije i po jedan u Mestreu i Trevizu.

Italijanski mediji su preneli da su najmanje dvojica radila kao konobari u jednom gradskom kafiću.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Ivan Grozni says:

    Pa avioni su poletali iz Viana. Treba nekako da se oduze Italiji. tako se oni oduzuju svakome. Ko nezna naucice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *