Може ли Бакир заиста да спроведе своју замисао да Милорад Додик заврши као Гадафи или Садам Хусеин

Може ли Бакир заиста да спроведе своју замисао да Милорад Додик заврши као Гадафи или Садам Хусеин

27 септембра 2016

vladimir-djukanovic 54

Пише: Владимир Ђукановић

Празна пушка или озбиљна претња, Хамлетовско је питање када слушамо оно што изјављује Бакир Изетбеговић. Није проблем то што он прети, јер на то смо навикли од сина творца Исламске декларације, који своју политику радикалније гради на оном што му је отац написао од самог Алије, већ је проблем чиме он то прети. Може ли Бакир Изетбеговић заиста да спроведе своју замисао да Милорад Додик заврши као Гадафи или Садам Хусеин или је то више изјава за његове бираче која је празна пушка?

Народна пословица каже да кога су змије уједале и гуштера се плаши, те с тим у вези опрез на српској страни мора да буде на највишем могућем нивоу. Посебно због чињенице да су као кербери на Додика кренули функционери Бакирове СДА са захтевима да он буде најхитније ухапшен, подстакнути окупаторским намесником у лику Валентина Инцка, који најављује санкције за Додика.

Да би Додиково хапшење могло да се догоди, неопходно је да се изврши агресија специјалних јединица, а, да би дошло до завршнице какву су имали Гадафи или Садам, неопходно је Додика ликвидирати. Да ли господа која то изјављују, посебно Изетбеговић, мисли да то може проћи тек тако и да нико неће реаговати? Односно, боље је питање да ли су ти који ово прижељкују нормални људи?

Уосталом, шта би било повод? Народно изјашњавање? Није ли непосредно изјашњавање народа врхунац демократије? Или је тако нешто свима дозвољено осим Србима?

Било би далеко боље да ти који позивају на хапшење Додика и на његово физичко уклањање ставе прст на чело и да се замисле зашто њихов народ економски лоше живи, те да тиме што прете Србима неће њихов народ живети боље. Напротив, може доћи до додатног сукоба, а онда ће живети још горе. Уместо наметања решења, вреди сести и разговарати. Срби хоће да славе свој празник, муслимани нека славе свој, Хрвати нека имају свој. Не мешајмо се једни другима и тако очувајмо Босну и Херцеговину. Свака централизација и отимање надлежности од једног народа, а посебно најаве да би легитимно изабрани представници тог народа могли да буду ухапшени и бачени на леђа, доводи до сукоба, а од тога нико никакве користи неће имати.

Наравно, с обзиром на чињеницу да је после ликвидирања Садама Хусеина и Гадафија у Ираку и Либији рођена Исламска држава, а свакако због чињенице да у Босни и Херцеговини велики број вехабија има везу са Бакировом СДА, те да можда сам Бакир сања да се у Босни и Херцеговини формира Исламска држава, не искључујем могућност да Бакир довољно полуди и да се дрзне на покушај хапшења. Код оних који сањају Исламску државу економија је свакако ђаволска ствар, па самим тим такви могу да донесу велики белај. Тада више нема политике, већ лудила, а против лудила је битка најтежа.

(Стандард.рс)

KOMENTARI2 коментара

  1. milovan says:

    Gospodine Djukanovicu valjda je i vama jasno,da je ID cedo USA administracije.Ista stvar kao UCK,prvo teroristi,a potom borci za slobodu. Ubedjuj tvog sefa da krene srbskim putem,da ne kasnimo vecito.Nekada sam upozoravao,da mi Srbi imamo kasno palenje.Trebali smo traziti ujedinjenje Srba istovremeno,kada su se Nemci borili za ujedinjenje.U to vreme predsednik KPH Baltic(po rodjenju Srbin)Bio je najveci protivnik izmene ustava,a tj.da R.Srbija bude ravnopravna sa drugim republikama.Srbija po ustavu iz 1974g.nije mogla izgraditi obican mostic bez saglasnosti obe pokrajine.U godinama 1986-1990,da smo trazili ujedinjenje imali bi Nemce za saveznike,mozda ne100% ali nebi nam bili onoliko protivnici i neprijatelji.Nasi Srbski predstavnici su se nadgornjaval k'o je veci komunista i titoista.Mi kasnimo i Danas,onog momenta kada Rusija nasla iskrenog saveznika,obrisace nas kao ono sa cipele.To se nama desilo 1876 kada se Srbija Kralja Milana,preko plota "ljubakala"sa Rusima,a pozadina bez gaca na izvolte prema Becu.Oni su tada stali iza Bugara.Rusija je imperija,a to je ogroman brod koji ima svoj pravac i ne moze da ide u cik cak.Price o bratstvu i pravoslavlju su jedno interes je nesto drugo.Bratstvo izmedju Srba i Rusa je na tankoj niti punih 70godina.Brat za brata glavu zalaze,ali samo u bratskoj ljubavi i dogovoru.

  2. lilit says:

    Gsn Vlado, Dodik nikada neće završiti kao Sadam ili Gadafi, jer su oni za njega VELIČINE, dok je Dodik (tzv ronhil)sitni ratni profiter, švercer i jajara, koja laže narod za svoje lične interese....

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u