Може ли Бакир заиста да спроведе своју замисао да Милорад Додик заврши као Гадафи или Садам Хусеин

Može li Bakir zaista da sprovede svoju zamisao da Milorad Dodik završi kao Gadafi ili Sadam Husein

27 septembra 2016

vladimir-djukanovic 54

Piše: Vladimir Đukanović

Prazna puška ili ozbiljna pretnja, Hamletovsko je pitanje kada slušamo ono što izjavljuje Bakir Izetbegović. Nije problem to što on preti, jer na to smo navikli od sina tvorca Islamske deklaracije, koji svoju politiku radikalnije gradi na onom što mu je otac napisao od samog Alije, već je problem čime on to preti. Može li Bakir Izetbegović zaista da sprovede svoju zamisao da Milorad Dodik završi kao Gadafi ili Sadam Husein ili je to više izjava za njegove birače koja je prazna puška?

Narodna poslovica kaže da koga su zmije ujedale i guštera se plaši, te s tim u vezi oprez na srpskoj strani mora da bude na najvišem mogućem nivou. Posebno zbog činjenice da su kao kerberi na Dodika krenuli funkcioneri Bakirove SDA sa zahtevima da on bude najhitnije uhapšen, podstaknuti okupatorskim namesnikom u liku Valentina Incka, koji najavljuje sankcije za Dodika.

Da bi Dodikovo hapšenje moglo da se dogodi, neophodno je da se izvrši agresija specijalnih jedinica, a, da bi došlo do završnice kakvu su imali Gadafi ili Sadam, neophodno je Dodika likvidirati. Da li gospoda koja to izjavljuju, posebno Izetbegović, misli da to može proći tek tako i da niko neće reagovati? Odnosno, bolje je pitanje da li su ti koji ovo priželjkuju normalni ljudi?

Uostalom, šta bi bilo povod? Narodno izjašnjavanje? Nije li neposredno izjašnjavanje naroda vrhunac demokratije? Ili je tako nešto svima dozvoljeno osim Srbima?

Bilo bi daleko bolje da ti koji pozivaju na hapšenje Dodika i na njegovo fizičko uklanjanje stave prst na čelo i da se zamisle zašto njihov narod ekonomski loše živi, te da time što prete Srbima neće njihov narod živeti bolje. Naprotiv, može doći do dodatnog sukoba, a onda će živeti još gore. Umesto nametanja rešenja, vredi sesti i razgovarati. Srbi hoće da slave svoj praznik, muslimani neka slave svoj, Hrvati neka imaju svoj. Ne mešajmo se jedni drugima i tako očuvajmo Bosnu i Hercegovinu. Svaka centralizacija i otimanje nadležnosti od jednog naroda, a posebno najave da bi legitimno izabrani predstavnici tog naroda mogli da budu uhapšeni i bačeni na leđa, dovodi do sukoba, a od toga niko nikakve koristi neće imati.

Naravno, s obzirom na činjenicu da je posle likvidiranja Sadama Huseina i Gadafija u Iraku i Libiji rođena Islamska država, a svakako zbog činjenice da u Bosni i Hercegovini veliki broj vehabija ima vezu sa Bakirovom SDA, te da možda sam Bakir sanja da se u Bosni i Hercegovini formira Islamska država, ne isključujem mogućnost da Bakir dovoljno poludi i da se drzne na pokušaj hapšenja. Kod onih koji sanjaju Islamsku državu ekonomija je svakako đavolska stvar, pa samim tim takvi mogu da donesu veliki belaj. Tada više nema politike, već ludila, a protiv ludila je bitka najteža.

(Standard.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. milovan says:

    Gospodine Djukanovicu valjda je i vama jasno,da je ID cedo USA administracije.Ista stvar kao UCK,prvo teroristi,a potom borci za slobodu. Ubedjuj tvog sefa da krene srbskim putem,da ne kasnimo vecito.Nekada sam upozoravao,da mi Srbi imamo kasno palenje.Trebali smo traziti ujedinjenje Srba istovremeno,kada su se Nemci borili za ujedinjenje.U to vreme predsednik KPH Baltic(po rodjenju Srbin)Bio je najveci protivnik izmene ustava,a tj.da R.Srbija bude ravnopravna sa drugim republikama.Srbija po ustavu iz 1974g.nije mogla izgraditi obican mostic bez saglasnosti obe pokrajine.U godinama 1986-1990,da smo trazili ujedinjenje imali bi Nemce za saveznike,mozda ne100% ali nebi nam bili onoliko protivnici i neprijatelji.Nasi Srbski predstavnici su se nadgornjaval k'o je veci komunista i titoista.Mi kasnimo i Danas,onog momenta kada Rusija nasla iskrenog saveznika,obrisace nas kao ono sa cipele.To se nama desilo 1876 kada se Srbija Kralja Milana,preko plota "ljubakala"sa Rusima,a pozadina bez gaca na izvolte prema Becu.Oni su tada stali iza Bugara.Rusija je imperija,a to je ogroman brod koji ima svoj pravac i ne moze da ide u cik cak.Price o bratstvu i pravoslavlju su jedno interes je nesto drugo.Bratstvo izmedju Srba i Rusa je na tankoj niti punih 70godina.Brat za brata glavu zalaze,ali samo u bratskoj ljubavi i dogovoru.

  2. lilit says:

    Gsn Vlado, Dodik nikada neće završiti kao Sadam ili Gadafi, jer su oni za njega VELIČINE, dok je Dodik (tzv ronhil)sitni ratni profiter, švercer i jajara, koja laže narod za svoje lične interese....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *