МОЖЕ ЛИ ИКО У ЕВРОПИ ДА ЗАУСТАВИ ДИВЉАЊЕ Албанаца по српском Косову и Метохији?

МОЖЕ ЛИ ИКО У ЕВРОПИ ДА ЗАУСТАВИ ДИВЉАЊЕ Албанаца по српском Косову и Метохији?

3 јуна 2016

profimedia-0208258348-620x350Пише: Милош Кордић

Свакодневно гледамо, слушамо и читамо вести, чланке, репортаже, коментаре… о дивљању и терору Албанаца, да не кажем Шиптара, над оно преосталих Срба по српском Косову и Метохији!? И не само да то гледамо… ми, овде, у Србији, и оно Срба по КиМ-у, него то гледају… и у Европи, и у Сједињеним Државама и свагде где то кога уопште и интересује. И нико да мрдне прстом. Да каже: па докле, људи моји!?

Докле то тако у Европи – колевци нечега што се зове демократија?

Докле то тако у Европи која се буса у јуначке колонијалне груди својим некаквим вредностима које мало ко види у стварном животу: можда је то хаос у Француској, однос према мигрантима, иживљавајући критеријуми за оне који чекају на пријем у њену Европску унију, подаништво Америци, санкције Русији, учествовање у свим бестијалним америчким и њиховим (европских држава чланица) натовским ратничким кампањама широм света, где се мртви броје стотинама и стотинама хиљада, играње ватром испод ионако већ одавно припремљене потпале трећег светског рата, вероватно рата с последицама судњег дана по читаву планету Земљу итд?

Докле то тако – па и у тој и таквој Европи!? На њеном тлу.

А због њих су, тих Албанаца, САД, Европа и њихов Нато 78 дана немилосрдно бомбардовали Србе, Црногорце и остало становништво по бившој СР Југославији. Бомбардовали и убијали и вероватно многе за „вијек вјеков“ убили осиромашеним (шило осиромашеним!) уранијумом.

А због њих су овде рушени мостови, болнице, школе, дечји вртићи, фабрике, рафинерије, државне зграде, телевизијске зграде, пруге, читаве градске четврти…

А због њих су ракетиране железничке композиције и паљени аутобуси с путницима.

А због њих су убијана деца по читавој тадашњој СР Југославији.

А због њих су убијани новинари.

А због њих су вађени и продавани по белом свету органи Срба.

И Американци, и Нато, и Европљани, и они, ти Албанци, отераше више од 200.000 Срба, Црногораца, Горанаца, Рома и осталих неалбанаца са својих вековних огњишта, са свога српског Косова и Метохије. Отераше их да се никад више не врате. А у Србији их прозваше „интерно расељени“!

Они су, ти Албанци, дошли од којекуда, вековима се спуштали низ проклетијске урвине, беспоговорно се потчињавали османлијском освајачу и прихватали његову веру (а били су неверници), отимали од староседелаца Срба земљу, пљачкали, палили, уништавали све што по старом српском Косову и Метохији беше српско. И много тога чинише и добише захваљујући и властима Срба и комунистичким властима…

Они су јурнули 17. марта 2004. године на све што још беше, што још преоста од свега српског.

И ујка Бил им дарова државу. На туђој земљи, на туђој култури, на туђим споменицима вере, на туђем језику, на туђим планинама, низинама, рекама и језерима. На туђим рудама. Под туђим небом.

Американци због њих режираше Рачак. Американци због њих напунише хашке тамнице Србима. А за њих, те и такве Албанце (и њихове Американце и остале натовце, наравно) – ништа.

А они, ти њихови Албанци, и даље дивљају, тероришу. Из дана у дан убијају, отимају децу, жене и људе по путевима, са улица, пребијају кога хоће, руше гробља, споменике, отимају имања, краду, улазе у штале и одводе стоку оно преосталих Срба, пале српска жита, секу српске шуме (прелазе и границу тзв. копнене зоне безбедности и у централној Србији секу шуме), граде своје куће по српским имањима…

А Европа ћути. Европа, којој је власт Бориса Тадића предала из руку Уједињених нација патронат над тим америчким побешњелим недоношчетом. А њен, европски КФОР више је јад од некакве заштитничке, мировне војске него неко ко би требало заиста да брине, да штити, да обезбеђује и Србима бар донекле нормалан живот на Косову и Метохији. Наравно да их има који се труде, који то поштено и пожртвовно чине, али има и оних којима ту није место. А зна се и којима.

А Европа ћути. А Европа неће, не сме, не може ништа том америчком недоношчету. Јер то америчко, натовско дете не преза ни од чега, ни пред ким. Оно ради шта хоће, где хоће, кад хоће, колико хоће… Оно је заиста миљеник Америке, Европе и Нато-а. И, наравно, Турске и још неких изузетно моћних и богатих арапских земаља, чије су аспирације по Балкану несагледиве. Османлијско царство, калифати, исламске државе… ко би га знао шта све не.

Оно би, то њихово Косово, и у Унеско. Није успело. Али је успело у Уефу и Фифу, између свега осталог што му је успело. И сад се може догодити да у квалификационој групи играју Србија и Косово. Химне у Београду, химне у Приштини. И ђаво нека зна какав ту Србију дрон чека. Па онда нека неко каже да политике нема у спорту. И још како и колико је има! Од А до Ш је има!

А преговори Београда и Приштине у Бриселу трају ли трају. Јер и преко преговора у Бриселу Србија мора да путује у Европску унију. Још како мора!

А што рекао наш народ, а Вук записао, поводом тога у Бриселу, а овде га уписујем тек подсећања ради: Оправио посао као Петроније на Браићима. (Игуман у некакоме манастиру приређујући увече млађе шта ће који сјутрадан радити, рече некакоме Петронију: „Ти ћеш, Петроније, сјутра ићи на Браиће“. Кад ујутро сване, Петроније не чекајући да му игуман каже зашто ће ићи на Браиће узме пушку на раме па право на Браиће; и проведавши онамо читав дан врати се пред вече опет у манастир. Кад га игуман, који га је ујутру тражио да му каже шта ће чинити на Браићима, запита: „Ђе си ти данас, Петроније?“ он му одговори: „Ишао сам на Браиће као што си ми ти синоћ рекао“.)

Па докле, Петроније!? Докле тај терор, то дивљаштво на почетку 21. века!? Где је ту Европска унија?

Јер то сада, то што Шиптари по Косову и Метохији и даље чине Србима, Америку и Нато уопште и не интересује као некада. Јер они су то своје уранијумско дете стварали због пута ка Русији. Због Дранга нах Остен. Због кога су у књигама историје најкрвавијих злочинстава 19. и 20. века своја заслужена места нашли Наполеон Бонапарта – у име Француске, и Адолф Хитлер – у име Немачке!

Навика је тиранин, кажу Латини.

Па докле!?

(ИНТЕРМАГАЗИН)

KOMENTARI16 коментара

 1. skeptik says:

  "Iz dana u dan ubijaju, otimaju decu, žene i ljude po putevima, sa ulica, prebijaju koga hoće, ruše groblja, spomenike, otimaju imanja, kradu, ulaze u štale i odvode stoku ono preostalih Srba, pale srpska žita, seku srpske šume (prelaze i granicu tzv. kopnene zone bezbednosti i u centralnoj Srbiji seku šume), grade svoje kuće po srpskim imanjima"......nista cudno, to su radili oduvek...procitajte knjigu "Pisma srpskih konzula iz 1898", sve izvestaj do izvestaja sa identicnim dogadjajima, imenima izvrsilaca. Nista se nije promenilo, niti ce ikad.Uvek su bili jaki uz jaceg,prvo uz turke, pa dva puta uz nemce, sad uz amerikance, uvek napadali nejac i uvek u grupi.

 2. Svetislav says:

  To ce raditi sve dotle dok se ne oslobodi Beograd od olosa koji je navikao da im je bolje, tj. postaju bogatiji na srbskim zrtvama! Pa zasto bi onda menjali politiku, i postali Srbi, kad im ovako odlicno ide! Riba od glave smrdi, a ne od reoa sto bi rekao nas narod!

  • VLADIMIR PUTIN says:

   SVETISLAVE UPRAVU SI,BEOGRADJANI SE PONASAJU KAO DA SU NESRBI,I NE ZANIMA IH,STA SE DESAVA SA SRBIMA NA KOSOVU I NA JUGU SRBIJE.POSLEDNJIH 25 GODINA,POSLE PADA SOCIJALIZMA,SRBIMA JE NAMETNUT ZAPADNI SISTEM VREDNOSTI,KOJI SE ZASNIVA SAMO NA STROGOM MATERIJALIZMU I INDIVIDUALIZMU.NIJE VAZNA ZAJEDNICA,DRZAVA I OPSTE DOBRO,VAZAN JE SAMO POJEDINAC SA SVOJIM EGOISTICKIM ZELJAMA,KOMFORIZAM,POTROSACKI MENTALITET.NEOLIBERALNI KAPITALIZAM POSLE PADA SLOBODANA MILOSEVICA JE UNISTIO DUSU SRPSKOGA NARODA!!!OGROMNA JE RAZLIKA IZMEDJU SRBA OD PRE 100 GODINA,KOJI SU PROBIJALI SOLUNSKI FRONT I DANASNJIH SRBA,KOJI IMAJU POTPUNO DRUGACIJU SVEST!!!

 3. Svetislav says:

  @skeptik...Odlican komentar. "Pisma srbskih konzula" opisuje zulume arnauta uz pomoc turska, nad Srbima starosediocima! Domanovic isto, samo sarkasticno opisuje u svom velikom delu satiri "Stradija"!

 4. Taksista NS says:

  Kaki ljjdi taka i Drzava. Drzava lopova i egoista. Kosovo se moze osloboditi. Samo vojno moze se povratiti Kosovo i Metohija. Kritikujte protivnici rata. Samo vam jedno kazem, NE VOLITE VI SRBSTVO, NEGO NOVAC. ZA GODINU DANA KOSOVO SE MOZE OSLOBODITI.

 5. Sale says:

  Nece jos dugo da seru ova siptarska govna...Stizu RUSI....

 6. tinman19 says:

  Pa srbi s Kosova i Metohije jesu interno raseljeni, ne treba ih nitko tako nazvati. Oni su to sami po sebi kada su se raselili u druge krajeve Srbije, znači nisu prešli državnu granicu.Doduše, na Kosovo se više ne mogu vratiti jer je Kosovo u međuvremenu priznato kao država, mogu se vratiti jedino s turističkom vizom.

 7. Jovan says:

  Nema ko da zaustavi divljanje Siptara po srpskom Kosovu i Metohiji. EU I USA podrzavaju to divljanje, a ostatak od drzave Srbije danas je africka kolonija i srbi su najpotlaceniji narod na prostoru ex-yu. Sva zala i sve ratovi koji je su Srbi preziveli poslednjih sto godina ne mogu se meriti sa zlom koji se desilo 5. Oktobra 2000-te kada Mi6 i CIA u Beogradu dovode na vlast kvislinski rezim DOS-a, Djindjica i Kostunicu dve iskompleksirane osobe bolesno zaljubljene u sebe i zeljne da budu vlast. Nijihovo delo i “reformatorski”put Srbije nastvljaju njihove kopije Tadic i Vucic. Pod upravom stranih sluzbi oni razaraju ekonomiju zemlje, a od najbolje vojske na svetu koju nije mogla da porazi ni fasisticka Nato alijansa sastavljena 19 najbogatijih drzava sveta oni ostavljaju samo pocasnu gardu i vojni orkestar da pozdravljaju njihove “velicine”. Srbija je danas razorena, okupirana, bez vojske, gladna, bolesna, populaciono unistena, ubijana osiromasenim uranijumom,i sludjena svakodnevnim bombardovnjem lazima preko televizije “blerovog premijera” i jos gore antisrpske opozicije- skoro mrtva zemlja. Srbi nemaju vast ni u Beogradu, i nema ko ce da zaustavi divljanje ni Siptara, kao i Hrvata, Milogoraca,Muslimana. Oni to znaju i zato se tako i ponasaju.

 8. Bojan says:

  Sve se vi samo uzdajte u Ruse da vam reše probleme koje ste sami napravili.aha Rusi samo čekaju da pomognu nekom koga ne zanima šta mu se u državi dešava i naravno da će oni za njega da ratuju.a dok vi svi gledate PAROVE I KOJE KAKVE FARME,a umesto da preorete tu ološ ka što ste preorali SLOBO,koji je navodno bio to isto,i niste od njega mogli normalno da živite noemalno.eto sad normalno Živite i nemoj slučajno nekome da pada na pamet da se upita što pusti niz vodu 15% teritorije,jer će se tobože naljutiti strani investitori pa nam nikad više neće doći.a vi sada nakon 15 godina gledajte po tv ekranima kako su deca od 19 godina ginula dole da bi sada mudrovali i uživali u krvavo stečenom pravu na demokratski život.SAMO VI LEZITE I ODMORITE.Pozdrav i REPUBLIKE SRPSKE

 9. DRAGANešković says:

  Može, 1244 rezoluciju UN Srpska vojska i Srpska policija ima sva ovlaščenja da uđe na Kososvo i metohiju, naš opšti problem što šiptari kompletno kontrolišu i upravljaju sa svom ZAKONODAVNOJ VLASTI SRBIJE i sa kompletnom IZVRŠNOJ VLASTI SRBIJE. Uspeli su da svoje šiptarsko kopile postave za predesdnika IZVRŠNE VLASTI SRBIJE. Dan danas nisam uspeo da razluči između najvnog Srbina ili glupog Srbina jer proizvod oba trpna stanja beznađa manifestuje isti rezultat. Poražavajuće.

 10. Harry Neron says:

  NIsu šiptari na KiM pobedili negfo ste vi srbi izgubili. Zašto? Pa zato jer u sto godina od priključenja KiM ka Srbiji niste bili u stanju da taj dio teritorije integišete u svim smislima u sustav svoje države. Sa tim činom zakasnio je več vaš kealj "ujedinitelj" dok su svi njegovi naslednici na funkciji "vrhovnog vođe" problem te teritorije samo stavljali ispod tepiha a kada je kojim slučajem nešto došlo ispod tepiha stvar rešavali oilicijom i vojskom umesto politikom sistemskih rešenja za inetgraciju te teritorije. To što se dogodilo sa početkom 1998. i završetkom 2008. samo je završni čin jedne vekovne promašene inprovizaciske politike bez konačnog cilja sa srbske strane i rezultat akcije na koju su se šiptari spremali decenijama od Dreničke pobune krajem drugog svetskog rata pa naovamo. Sa tim sporadičkim pobunama( 47., 68. i 81. šiptari su vas samo testirali kako čete da odreagujete, vaša reakcija je naravno uvek bila ista i samo su čekali povoljan istoriski trenutak koji je doša sa padom berlinskog zids i propadom višepolarnosg sveta da i de facto ralizuju ono što su planirali ceo vek od vašeg pripajanja KiM Srbiji posle Balkanskog rata i vaše nesposobnosti suštinskog integrisanja te teritorije u sustav srbske države.

 11. baja says:

  ocemu mi o cemu vi jugoslavija bila komunisticka jugoslaviju prodavuju titini komunjare oni su je sa krvlju stvorili i dica prodaju svog oca sve jer su oni nasledili imanje pokojnog tite

 12. obsever says:

  Može upravo taj osiromašeni uranijum 239, koji su A10 avioni "milosrdno" sejali baš po njihovim naseljenim mestima,gde nikakvih vojnih ciljeva nije bilo.Koliko se procenjuje 10-15 tona.Bilo bi zanimljivo uporediti broj Šiptara 1999.g. i danas.A posebno kavo im je zdravstveno stanje? To su veliki tabui.I na kraju pitanje : " Da li je bombardovanje Srbije bilo zbog ugrožavnja tzv. ljudskih prava i sl. Šiptara ,ili su u pitanju rudarsko-energetski resursi Kosova kao i njegov geostrateški položaj" ? Najbolje bi bilo da na to odgovore iskreno Šiptari sa Kosova,i kažu kako im je u "slobodi pod oslobodiocima",koji im kao "ventil" jedino daju da svoje frustracije iskaljuju na Srbima.

 13. Danilo says:

  Ono sto su siptari radili kod nas, sada to rade svom "ocu i majci" tj.zapadu i americi. Ponasanje njihovog "ceda" vratilo im se neocekivano kao bumerang,a oni niti su spremani niti im mogu da odgovore i da ga dodatno "prevaspitaju". Kasno su svatili da su od "savrsenog deteta", napravili histericnog i neuracunljivog monstruma i ubicu. Sami su krivi!!! Za one koji ne znaju i sam zapad njihovo "mezimce", naziva narko drzavom, jer se preko 70% afganistanske droge dovozi u albaniju, iz albanije na KOSOVO i METOHIJU, sa KOSMET-a dalje u zap.evropu. Takodje za one koji ne znaju jedna VRLO VAZNA informacija, a to je da je predsednik RF Vladimir Putin predlozio i ponudio predsedniku Vlade (veleizdajniku) AV-u, povratak i potpuno ucesce Ruske vojske na severu KOSOVA, jer je Ruska vojska SAMO privremeno napustila teritoriju Srbije, sa pravom povratka svog kontigenta onda kada to Srpske vlasti odobre (prof.Dragan Petrovic "balkan info" kod Tese Tesanovica). Misljenja sam da ce BRACA RUSI dobiti dozvolu onda kada to SRPSKI NAROD odluci...znaci prvo mora da odradi usHrana motka, da se pociste krivokletnici, pljackasi,mafijasi,veleizdajnici i svi oni koji rade protiv Srpske drzave i Srpskog naroda u celini...pa tek onda da se uputi poziv RUSKOJ BRACI.Znaci DOBRI MOJ SRPSKI NARODE (kako to onomad lepo rece Milorad Dodik) na VAMA, tj.NAMA JE ODLUKA O NASEM OPSTANKU, OPSTANKU NASE SLAVNE ISTORIJE, NASEG PISMA, NASE TRADICIJE, NASE KULTURE, NASE VERE I NA KRAJU BUDUCNOSTI NEKIH BUDUCIH SRPSKIH SINOVA I KCERI! Nasim neprijateljima toplo porucujem "momci...samo opusteno" ;)))

 14. tomislav says:

  kakvu propagandu provodite oni su za nijansu kulturniji od vas i ne vjerujem da je ovo istina a srbija bi trebala sprecavati taj govor mrznje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u