МОЖЕ ЛИ СЕ БИТИ СРБИН И У ИСТО ВРЕМЕ НАЈ-ЕВРОПЉАНИН?

МОЖЕ ЛИ СЕ БИТИ СРБИН И У ИСТО ВРЕМЕ НАЈ-ЕВРОПЉАНИН?

29 децембра 2017

Пише: Слободан Турлаков

Изгледа да може.

Ето, ми смо Палму прогласили за јединог Србина који је пресуду генералу Младићу, схватио као нови непријатељски акт према Србији и Србима, који су у Хагу добили 12 векова робије за „ратне злочине“, а за толике српске жртве скоро да нико није оптужен, нити суђен.

Чак му и рекосмо – браво!

А он, кроз пар дана, постао  нај–Европљанин?

И шта сад да му кажемо?

Где то иде заједно? Ко стоји иза хашког трибунала, него читава западна Европа и Америка, и он је то казао и напао, а онда прихватио титулу, нај-Европљанина?!

Шта више, одржао је предавање по пријему тог – „одликовања“, у ком је изрекао читав низ несувислих мисли и похвала..

„Ова награда представља  сатисфакцију  сваком који се бори  за улазак  Србије у ЕУ. и поштовање европских вредности. али и српске традиције???!!!

Имамо среће,  што живимо у држави која никада није била  популарнија међу  народима, него данас!“

Аман, Палма, јесте ли размислили пре но што сте изрекли овакве неодрживоси?

Скоро комплетна ЕУ, на челу са Немачком, признала је Косово као националну и независну државу, с првом на улазак у УН, и то све власти у Србији знају, па и Ви, и сматрате хрљење Србији тој и таквој Европи исправним и нужним, по цени највећих понижења!

И откуд Вам уверење да Србија никад није била популарнија, међу народима, него данас, зар толико мало познајете српску историју!  Јесте ли преспавали толика обележавања 100 годишњице Првог светског рата, у ком смо две велике империје, Аустроугарску и Немачку, растурили нашим јуришем након пробоја Солунског фронта, кад се читав свет, чак и они који су први пут чули за постојање Србије, дивили том народу и тој земљи!

Србија и српски народ нису криви што је њом владала династија Карађорђевића, дакле регент Александар, који су свели њену величанствену победу на нужност – великог заборава, праштања и помирења!

Као што ни данас Србија и српски народ нису криви  што власт, да би себе одржала на трону, тежи тзв. европском путу, који треба да их доведе до губљења суверенитета, независности, слободе и нужног јединства.

Милан Ђ. Милићевић је, у своје време,  записао да Јагодина даје људе екстремних склоности, мислећи ваљда, при том,  на Светозара Марковића.

 А које „склоности“ има Палма, који је шеф странке која се зове –„Српско јединство“? који је то јединство потражио у заједници са Дачићем, са којим има, како је ту скоро  рекао, „братске односе“, да би их сада, у заједници са њим потражио и у заједници са Шешељом!

Нашта су све спремни  они, који би да воде, на парче,  обезглављени српски народ?

Чак и Шешељ, који је изјавио „Јесмо за ЕУ,  али не по цену  наших државних интереса и територијалног интегритета“, ступивши  у коалицију са Дачићем, потписником Бриселских споразума!

Зар је могуће да Шешељ не зна, да се ступањем у ЕУ, свака држава  одриче сопственог суверенитета и државних интереса, који постају ствар ЕУ! Енглеска која је увек водила рачуна да одржи дистанцу према европском континенту, и сад је то показала Бригзитом, а Мађарска и Пољска нису далеко од свог локалног Бригзита!

И шта, према томе, значи Шешељева идеја о очувању територијалног  интегритета, кад је цео Запад, дакле ЕУ и Америка, и посебно Енглеска на страни  признања косовске независности? И са тим сазнањем очигледног непријатељства,  хрлити ка Европи и Западу?! Може ли се то очекивати од српског народа?

Уосталом, и сам Хазјанин је рекао, да је свестан да Србија није спремна за косовску независност, али да он „неће попустити“, и онда прописао „Унутрашњи дијалог“, који је у ствари – његов монолог.

И шта сад Палма, у том замешатељству, представља? Зар се не боји да ће оно мало  поштовања које је стекао као наводни прво-србијанац, изгубити приласком друго-србијанцима?

У свом обраћању, преко „Пинка“, којим је наводно требало да прича  о свом боравку у Москви, о ком је, иначе, најмање говорио, Хазјанин је рекао једну колико поражавајућу неистину, толико и неукусну непристојност, тј, да се

„Држава води речима Стојана Новаковића – Волео бих да су Срби више Срби“.

Наравно, није то једина неистина коју је АВ знао да пласира и да од њих живи на трону замље.

Кад је па то ОН лично, био Србин у континуитету?

Напослетку, зар се не сећа да је у време Зајева и Македоније, изјавио да „Никада није био српски националиста“, док је Ст.Новаковић до своје смрти то био. И не само он.У његово време у Србији су постојале три странке које су се  до истраге бориле око власти, али су увек и у свако доба били – Срби, и то јавно понављали. Данас у Србији постоје 117 странака, и ни једна није национално српска, ма како се звале.

Чак ни „Двери“ и њен шеф, који сваког дана нешто замера АВ, није смео, или није хтео, да у Скупштини постави питање по ком Уставном начелу АВ је председник државе и даље председник СНС, што својим 115 чланом, Устав изричито забрањује. Чак није опоменуо ни Уставни суд за његово срамотно и кажњиво ћутање, око реченог јавног кршења Устава, на који се АВ 31. маја у Скупштини, уз асистенцију председника Уставног суда, гђе Илић, заклео, да ће га чувати и спроводити.

У Москви је чак рекао  Ја сам и данас председник странке  која има апсолутно највећи утицај  у српском парламенту и у српском друштву.

Даље, недолично је помињати Стојана Новаковића, да се држава води по његовим речима, кад држава, из горњег примера, лепо се види,  не постоји.

Одиста, ко је у овој земљи законски шеф извршне власт, председник државе или председник владе?

Лепо је и тачно написао један коментатор:

„Остаци титоизма учинили су да Србија није обновљена, ни као држава, ни као нација“.

А како је то и могла, кад се зна да је у време Тита било преко милион чланова КПЈ, СКЈ и Јула у Србији. Где су они нестали и да ли су нестали, до дана данашњег.

У Влади Србије има неколико бивших активних чланова тих партија! Чак и оних који тврде да је Тито највећи бренд Србије!

Ових дана АВ који, иначе,  не излази из авиона, био је и у Француској, и оданде се огласио „Француска се враћа у Србију, на велика врата“, а ослобађење Харадинаја и у знак протеста повлачење српског амбасадора и забрана државим чиновницима да иду у Француску?

Кад је све то пре ишчезло? А да не помињемо француско бомбардовање Републике Српске и 1999, у заједници са осталим члановима НАТО, бомбардовање Србије? Да ли се Француска за та непријатељства извинила Србији? Тј, да ли је то извињење и тражено? Не само од Француске већ и од осталих 18 држава, учесника у НАТО бомбардовању и сатирању Срба и Србије?

                                                ***

Дачић, који је преко омладинске секције СПС-а,. чији је шеф био, ускочио у многе форуме, сад се залаже да „омладина треба да буде центар политичког одлучивања!“, што би значило да и они тиме капаришу своје будуће политичке каријере, као што је он то некад учинио.

Зар омладина нема прече и за Србију важније задатке?

АВ се није освртао на ове Дачићеве савете,  не само овога пута, па се испрсио новим обећањима:

„Избећи ћемо пљачке, корупцију  и мафију,  и нећемо својим одлукама  правити грешке“, што је признање да су их досадашњим одлукама  чинили. Не само грешке, већ и пљачку, корупцију и мафију.

„Блиц“ је ту ускоро, објавио стамбену пространост министара,  која код неких иде и на 700 и више квадрата, а само  један располаже са нула квадрата.

Како су дошли до тих простора то није објавио , ни шта у њима раде ти власници. Тек, очигледна је њихова заокупљеност квадратима, која се није могла практиковати само жељом, већ конкретним парама, које нису биле мале, кад се има у виду речене стотине. Одакле то богатство, кад међу њима има и оних који су потекли из породица, које су једва састављале крај са крајем?!

Обећавано је много пута до сада, Закон о пореклу имовине, па и недавно, за време владе ове даме, чак до краја 2017, али она истиче, а о Закону нема речи.

„Од јануара до новембра 2017, смањили смо стопу криминалитета  и број убистава“. Како, то Хазјанин није рекао, као ни откуд му тај „податак“, сем да се у последње време мање  насловне стране новина,  њима обележене.

Ваљда им је то наређено.

„Србија напредује у сваком погледу. Посебно  у агенди  структурних реформи

Србија и Хрватска  су данас  на истом  кредитном рејтингу, што значи  да  Србија дозива нове инвеститоре.

          Такмичимо се са свима у свету, напредујемо и настављамо  да радимо свој посао.“

 Ко то?

АВ тврди да је „увек спреман за разговор са Китаровићком“. Међутим, предвиђен разговор, она је отказала, јер је АВ рекао оно што је погађало Хрвате. Тј,   да је много више Срба нестало, него Хрвата.

          Али, Срби и даље нестају, јер :

„Питање асимилације  младих у Хрватској,  извесније је  од очувања идентитета – преслаби су  инструменти  унутар српске заједнице у Хрватској – медијски,  образовни  и културни,  који  треба да  спрече  асимилацију“, каже проф. др Милорад Пуповац, председник  Српског националног већа.

          Хоће ли наш Хазјанин смети да у евентуалном разговру са шефицом Хрватске помене ово актуелно и болно питање за Србе?

          Хоће ли смети да у то питање укључи митропилита Порфирија, оног који је приликом свог устоличења у Загребу рекао, да је дошао у Хрватску да Хрвате убеди, да је однос између Срба и Хрвата, тек – предрасуда!!!!

          Уосталом, да ли је СПЦ спремна да постави на свој дневни ред то питање, које није само питање већ стварног  нестанка Срба, и у Македонији  Црној Гори и БиХ, а не само у Хрватској.?

          Зар није боље поставити принцип – „Срби на окуп“, тј, вратите се одакле сте потекли. Србија се све више празни, масовни одлазак није само из градова, већ и са села, која ће попунити мигранти, са чијим се хуманим пријемом ова влада, на челу са Хазјанином, хвали и препоручује.

          Да завршимо,  са констатацијом, да Хазјанин себи дозвољава свашта на домаћем терену, док на страном  толико је снисходљив, најчешће на рачун своје надпросечне висине.

           Па тако даје оцене београдске градске управе.

„Мали има непостојећу  емоционалну  интелигенцију, а Веснић, као и ја, има ниво допадљивости на нивоу нуле.

Али високо цени рад градске управе и за њихове резултате  ће гласати, макар био једини.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u