МРАЧНА ПРОГНОЗА АМЕРИКАНАЦА: Један метак би могао да запали СВЕТ

MRAČNA PROGNOZA AMERIKANACA: Jedan metak bi mogao da zapali SVET

17 novembra 2021

Migrantska kriza na granici Belorusije i Poljske može rezultirati oružnim sukobom u koji će Rusija biti uvučena, napisao Andreas Klut u svojoj kolumni za „Blumberg“.Po njegovom mišljenju, Minsk i Moskva mogu krenuti u eskalaciju konflikta.

„Beloruski i poljski vojnici na granici već su ispalili hice upozorenja, sudeći po svemu, prazne. Međutim, samo jedan metak, slučajno ili namerno ispaljen, da nekog pogodi, u ovoj napetoj situaciji može izazvati rafalnu vatru“, smatra Klut.

Komentator smatra da će, nakon što između beloruskih i poljskih graničara doći do razmene vatre, oni zatražiti pomoć od svojih saveznika.

„Belorusija će formalno pozvati u pomoć pojačanje iz Rusije, a Poljska će iskoristiti ugovorene obaveze iz NATO-a“, pretpostavio je autor teksta.

Knut je zaključio da SAD, NATO, EU i njihovi partneri treba da ubede Rusiju da „ne podiže ulog“.

Migrantska kriza na granici Belorusije sa Letonijom, Litvanijom i Poljskom, kuda su se od početka godine uputili migranti, zaoštrila se 8. novembra. Nekoliko hiljada migranata došlo je do belorusko-poljske granice i ne napušta pograničnu zonu. Neki od njih pokušali su da uđu u Poljsku razbijajući ogradu od bodljikave žice. Zemlje Evropske unije optužuju Minsk za namernu eskalaciju krize i pozivaju na uvođenje sankcija. Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da su za ovu situaciju krive same zapadne zemlje, zbog čijih dejstava ljudi beže od rata.

KOMENTARI2 komentara

  1. E.Lirsch says:

    Ostavili ste se principa... kako moaralnih tako i urodjenih. I kad se predate sotoni ni jedan metak nije potreban. Vas karj se nazire.

  2. padre says:

    Važno je, da se zna, da su Rusi krivi, bez obzira, što ovi stalno provociraju!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *