МРАЧНА ТАЈНА ИЗ ПРОШЛОСТИ: Бил Гејтс у средишту нове афере

МРАЧНА ТАЈНА ИЗ ПРОШЛОСТИ: Бил Гејтс у средишту нове афере

19 октобра 2021

Оснивач „Мајкрософта“ Бил Гејтс нашао се у средишту нове афере, пошто амерички медији тврде да је слао „непристојне“ и-мејлове запосленој у својој компанији, на шта су му скренули пажњу други руководиоци у фирми и наложили му да престане то да ради.Афера која је сада откривена наводно се догодила 2007. године, много пре него што је откривена друга афера, према којој је Гејтс био у љубавној вези са запосленом, после чега је напустио борд директора „Мајкрософта“, пише „Вол стрит џурнал“, а преноси „Њујорк пост“.

Гејтс се удварао запосленој, реаговала управа

Гејтс је наводно слао и-мејлове у којима се удварао запосленој, док је и сам био запослен у „Мајкрософту“, али је нејасно да ли је то учинио када је био на функцији шефа развоја софтвера, коју је преузео пошто је напустио место генералног директора, или када је већ постао председник управног одбора.

Оснивач „Мајкрософта“ наводно је запослену у тој компанији позивао да се виде ван радног времена и ван „Мајкрософтовог“ кампуса.

Други челници софтверског гиганта сазнали су за те и-мејлове 2008. и одржали састанак са њим због тога.

На том састанку је су главни правни саветник фирме Бред Смит и шефица кадровског Лиза Брумел рекли Гејтсу да су и-мејлови неприкладни и наредили му да престане да их шаље, наводи амерички медиј.

Милијардер се сложио да је слање и-мејлова сарадници била лоша идеја и пристао је да их више не шаље, наводи „Вол стрит џурнал“ позивајући се на упућене изворе. Даљи поступак против Гејтса није вођен, јер није био у физичком контакту са сарадницом.

Бриџит Арнолд, Гејтсова представница за медије, рекла је „Вол стрит џурналу“ да се ради о „лажним тврдњама, рециклираним гласинама из извора који немају директна сазнања, а у неким случајевима су и у сукобу интереса“.

Портпарол „Мајкрософта“ Френк Шо навео је да запослена никада није поднела пријаву против Гејтса.

„Иако су били флертујући, нису имали сексуалну конотацију, али су оцењени неприкладним“, рекао је Шо о и-мејловима.

Гејтс у средишту афера

Подсетимо, током 2019. године амерички медији су објавили да је Гејтс био у вези са сарадницом, те да је борд директора „Мајкрософта“ обавештен о томе. Када су започели истрагу, Гејтс је напустио место у борду директора, а након извесног времена се развео и од супруге Мелинде, наводећи да је он „крив за развод“.

Гејтс је био умешан у још једну аферу о којој су извештавали амерички медији, да је био у блиским пријатељским везама са милионером Џефријем Епстајном, оптуженим за педофилију и подвођење малолетница.

Такође, амерички медији су писали и да је Гејтс био склон удварању сарадницама у „Мајкрософту“.

KOMENTARI7 коментара

 1. Mačji kašalj says:

  Počistiti nerasta i gotovo...

  • Zoran says:

   Au, sramot, Srbija to slabo vidja. :)

 2. Ovcoizovani covid idioti says:

  Pa, dok se ANALizira sta je ykenjo pre 15 godina taj isti anal od coveka ubija milione svojim "vakcinama".

 3. Si Ju Leter Aligeder says:

  Tako mnogo mračnih strana iz prošlosti? I onih za koje ne znate? Njegov otac senior Willy (billy) Gates je tvrdio da su "Ljudi korov koji treba počupati." Uputio malog billy-a preko organizacije Tama da ga proizvedu što pre u industrijalca koji će sprovoditi njihove planove u cilju smanjenja civilizacije. Mladi billy tada nije znao da li je dečak ili devojčica, i još to nije sasvim otkrio i još uvek je sa tim Džefrijem Epstajnom jevrejinom gejom radi kojeg ga je Melinda napustila. Zalud je on bio voajer i pisao mejlove kad je znao samo da pomokri gaćice, a bilo je to tada neprikladno jer je još bio maloletan a ipak vlasnik svoje firme. Tako ti je to kada te tata i knez Tame od malena programiraju.

 4. Риста says:

  Каква мрачна тајна? Па то сјајна тајна и уопште није тајна. Гејц је створио мајкрософт, обогатио се и пензионисо а сада наступа сасвим слободно и брез устезања са свим својим комплексима и парама. Америка такве изузетно цени јер дају милијарде долара у њену економију. Па вид овако. Неки од таквих "страдају", идеду на суд и плате моники 4 милиона. Али, Клинтон није сметао америчким "интелектуалцима" и после су само мало дезинфиковали најважнији астал у белој пећини а прецедници и дан данас седе за тим асталом и маштају како је Клинтон кокно Монику на њему. Добро, званична државна верзија је да му пушила, али Клинтон није баш тако блесав па да не уради ствари до краја. Кући није бијо баш нешто срећан, изанђало и досадно брате мили, а ни та његова срећа код куће се није баш нешто нервирала за те његове работе. Добро, данас је прецедник Бајден а он о томе заиста човек више не машта. Он то одрадио давно. Е, али Берлускони им је сметао јер је волео Русију и њене будзашто руде које се продају као у нашим песмицама "и кикирики ће продавам, само да се издржавам", дакле воло их више него америчке са немилосрдном економском ценом и зато је била довољна само једна мароканска старлета(старлета је иначе најблажи и најсавремени израз за курву или касније блаже издање - проститутку) и Берлускони завршио свој јавни живот и љубав са Русијом. Изоловали га. А овај Гејц који је имао задатак да замени исцрпљеног Сороша, али није баш нешто на нивоу, ипак им треба и неће бити ништа нарочито. То што читате пише америчка папараци штампа коју амери гутају као и срби пинк. Даве се са исцрпљујуће нискостраШним и интересантним догађајима, буквално. Клинци су на тим(и српским наравно) папараци тевеима и медијима пронашли своје полутруле идоле чије висине свако мало више или мање ограничен може да достигне без великог напора. Маторци Србије су тамо пронашли невероватан јавни стимуланс који понекад чак оживи њихову машту и вероватно их погура да покушају поново док не падну нанос. Ето, то су та папараци или ријалити писања о гејцу. Јелда да је лепо да знамо ко је кога а поготово тамо неки немили типови? То бре право сниско уживање.

 5. Риста says:

  Али...није то ништа ново. На пример, тито је био диктатор своје врсте и није тачно да је њему неко командовао. Али било полтрона који су као били неки вајни генерали и онда кажу да је једном један "јаки" генерал "наредио" титу, јооој које лажи, следеће - "Или Јованка, или Држава". Мош мислити. И тито, јадан, шутне Јованку. Али није тако било. Ти генерали су били полтрони и сви су знали да тито има сваке недеље нову швалерку. И онда онај генерал јесте рекао титу за Јованку, али не оно што је касније пласирано у јавност него "Друже Маршале, не може то више тако! Или швалерке или Јованка!" И тито шутно Јованку. Ето, сви ти као неки људи имају швалерке или старлете како их данас савремено зову али касније добију шансу да мало и наплате. Како где. Од тита нико ништа није наплатио, али америка је савремена демократија и зато се ријалити у Америци преноси чак и у судске дворане. А штампа пише. Па гејц ондак плати, Клинтон плати...али свеједно настављају са истим работама. А сада забављају народ да су бордо директори као шутнули власника компаније. Ко и "јаки" генерали Тита. То бе зов природе и природни нагони незаустављиве снаге понекад. А кад си богат, не мораш баш нешто ни да га кнтролишеш. Само скидаш гаће свакој лепој девојци која ти се свиђа(већином то она сама уради)и мало платиш, мало касније потплатиш државу и суд који је државни, јел, а још касније чак и папараци медији зараде коју кинту и на крају папараци раја сниско др...овај мастурбира. А то за бордо директоре ...па сви ти директори дрхте када стану испред власника илити ЦАРА компаније. Дакле, преиспољна лаж да су они њега сменили. Власник компаније је ЦАР. Зато су капиталисти и посекли краљеве и цареве и власнике феуда да би свако од њих био мали цар. Мош мислити греха - писао јој "флертујућа" писма. Ма кад Американци направе оптужбу онда ти то ријалити да немош бити већи. Кажу није гејц кокно и то је плус. Прво, јесте је...оно, али већ платио па све ублажио и то није довољан плус за јавно мастурбирање и зато су га и обесили на странице папараци штампе. Нема оптужби јер мала добила лову. Гејц - ријалити забава и мржња милијона. Зависи у којој сте фази расположења, али та ријалити штампа има за свако расположење адекватан одговор.

  • Косовац says:

   @ Риста, …..Види се да се разумеш у материју у вези овог сатрапа ЈеБоТе, али си у великој заблуди што се тиче Јованке. Овако је то било: У ранијим климатским променама је падао снег коџа велики, тако једном нападао пола метра, а при крају дворишта у Белом Двору једно јутро пронађу да је неко пишао по снегу, па онако из безобразлука пишаћом написао „ЖИВЕО ДРУГ ТИТО“. Дигла се узбуна, ангажовани су најбољи стручњаци и форензички експерти. И они су поднели извештај да су утврдили непобитно да је моћариште од Александра Ранковића, али да је рукопис Јованке Броз. После је све кренуло својим током, и свако је добио по заслузи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u