МРАЧНЕ ПРОГНОЗЕ ЏОА БАЈДЕНА: Чека нас најтежи период

MRAČNE PROGNOZE DŽOA BAJDENA: Čeka nas najteži period

30 decembra 2020

NOVOIZABRANI američki predsednik Džozef Bajden izjavio je danas da će naredni period biti najteži tokom dosadašnje krize izazvane korona virusom.

Bajden je ukazao da se okončava jedna od najtežih godina u zdravstvenom i ekonomskom smislu i da proizvodnja vakcine pruža priliku za vraćanje života u normalne tokove, kao i nove šanse za razvijanje americke ekonomije, preneo je Glas Amerike.– Situacija će se pogoršati pre nego što stvari krenu na bolje. Očekuje se povećanje broja obolelih nakon sezone praznika, a bolnice su već na ivici kapaciteta. Moramo da prihvatimo da će se prikazati veći broj obolelih građana tokom januara i februara, jer građani koji obole danas ne pojavljuju se odmah u evidenciji. Poboljšanje bi se moglo videti u martu, kada primenjene mere budu dale rezultate – rekao je Bajden.

On je dodao da je u prvih sto dana njegovog mandata, pošto preuzme dužnost 20. januara, planirana distribucija sto miliona doza vakcina.

– Potreban je novac za testiranje, transportovanje dece, čišćenje školskih zgrada, poboljšanje ventilacije, zaštitnu opremu. Treba pospešiti testiranje, iako je toliko vremena prošlo, ne testiramo se dovoljno. Predložicu novčani paket za to, koji bi trebalo da usvoji Kongres – rekao je Bajden.

Bajden je čestitao Kongresu i aktuelnom predsedniku Donaldu Trampu na usvajanju i potpisivanju novčanog paketa pomoći ugroženima pandemijom korona virusa.

Istovremeno ga je, medutim, oznacio “kao vrstu kapare“ nakon koje bi trebalo da usledi isplata dodatnih novčanih sredstava.

Odlazećeg predsednika Trampa pozvao je i da promoviše nošenje maski.

– Nadam se da će poslušati guvernere koji na tome insistiraju. Kao i da će pozvati građane da se vakcinišu kada vakcina bude dostupna. Predsednik Tramp trebalo bi da primi vakcinu kada to budu procenili njegovi lekari – zaključio je Bajden.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad 4 says:

    još je živ!!? Čime li ga kljukaju da mi je znati?;)Ali neće dugo još zli dekica :) iam još 10 dana . MAX.Do božića je gotov ustvari ,ajde bre mnogo mu je i 7.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *