МРАЧНЕ ПРОГНОЗЕ ЏОА БАЈДЕНА: Чека нас најтежи период

МРАЧНЕ ПРОГНОЗЕ ЏОА БАЈДЕНА: Чека нас најтежи период

30 децембра 2020

НОВОИЗАБРАНИ амерички председник Џозеф Бајден изјавио је данас да ће наредни период бити најтежи током досадашње кризе изазване корона вирусом.

Бајден је указао да се окончава једна од најтежих година у здравственом и економском смислу и да производња вакцине пружа прилику за враћање живота у нормалне токове, као и нове шансе за развијање америцке економије, пренео је Глас Америке.– Ситуација ће се погоршати пре него што ствари крену на боље. Очекује се повећање броја оболелих након сезоне празника, а болнице су већ на ивици капацитета. Морамо да прихватимо да ће се приказати већи број оболелих грађана током јануара и фебруара, јер грађани који оболе данас не појављују се одмах у евиденцији. Побољшање би се могло видети у марту, када примењене мере буду дале резултате – рекао је Бајден.

Он је додао да је у првих сто дана његовог мандата, пошто преузме дужност 20. јануара, планирана дистрибуција сто милиона доза вакцина.

– Потребан је новац за тестирање, транспортовање деце, чишћење школских зграда, побољшање вентилације, заштитну опрему. Треба поспешити тестирање, иако је толико времена прошло, не тестирамо се довољно. Предложицу новчани пакет за то, који би требало да усвоји Конгрес – рекао је Бајден.

Бајден је честитао Конгресу и актуелном председнику Доналду Трампу на усвајању и потписивању новчаног пакета помоћи угроженима пандемијом корона вируса.

Истовремено га је, медутим, ознацио “као врсту капаре“ након које би требало да уследи исплата додатних новчаних средстава.

Одлазећег председника Трампа позвао је и да промовише ношење маски.

– Надам се да ће послушати гувернере који на томе инсистирају. Као и да ће позвати грађане да се вакцинишу када вакцина буде доступна. Председник Трамп требало би да прими вакцину када то буду проценили његови лекари – закључио је Бајден.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. milorad 4 says:

    još je živ!!? Čime li ga kljukaju da mi je znati?;)Ali neće dugo još zli dekica :) iam još 10 dana . MAX.Do božića je gotov ustvari ,ajde bre mnogo mu je i 7.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u