МРАЧНИ АМЕРИЧКИ ПЛАНОВИ ЗА СРБЕ: Доживљавају нас као монету за поткусуривање! РЕПУБЛИКА СРПСКА ПРВА НА УДАРУ (ВИДЕО)

MRAČNI AMERIČKI PLANOVI ZA SRBE: Doživljavaju nas kao monetu za potkusurivanje! REPUBLIKA SRPSKA PRVA NA UDARU (VIDEO)

13 maja 2021

ISTORIČAR i publicista prof. dr Srđa Trifković izjavio je u jutarnjem programu Hepi TV da je glavni projekat Amerike na Balkanu trenutno likvidacija Republike Srpske.

– Srbiju u Vašingtonu doživljavaju kao monetu za potkusurivanje. Srbiju preziru. Smatraju da je Srbija jedan objekt politike, a ne subjekt pregovaračkog procesa. Lobisti za određene interese na ovim prostorima, poput Janoša Bugajskog i Danijela Servera, verno održavaju stavove birokratskog aparata u Stejt departmentu – rekao je Srđa Trifković.On kaže da je komično govoriti o integraciji u EU.

Ne postoji ni institucionalni okvir, ni politička spremnost za proširenje i treba jednom prestati sa tom pričom – rekao je profesor.

Profesora Srđu Trifkovića prekinuo je voditelj Milomir Marić.

– Zahvaljujem Srđo, nemoj da nam rušiš snove – rekao je Marić i dodao da „i dalje sanja da kao penzioner uđe u EU“.

(Alo)

KOMENTARI3 komentara

  1. Simon Saivil says:

    Poznajem Dr. Trifkovića još od njegovih američkih dana. Sreli smo se u nekoliko navrata u Californiji i u Wašingtonu. Ne slažem se sa njegovim, da ga tako nazovem, antikomunizmom i nekim teorijama i postavkama o istoriji i ulozi srpske kulture i politicke misle u kontekstu njegovog anti-jugoslovenstva. Ipak, mislim da je potpuno u pravu što se tiče ulaska Srbije u EU - to se nikad neće dogoditi. Istog sam mišljenja. Jedino, možda, što treba imati na umu jeste da Predsjednik Vučić i srpska vlada to i sami znaju. Ali ako je Zapadu stalo do zamajavanja što da im se ne izađe u susret. Zašto ih ne uljuljkati u njihov san da su Srbi puki duduci i vape za Evropom. Vučić i Srbija nemaju ništa da izgube da od evropskih političkih silnika i skorojevića prave budale. Sujeta Zapada na kraju će taj isti Zapad doći glave.

  2. Miraš says:

    Natezanje konopca: moćna Amerika bi dedejtonizaciju, a s druge strane konopca je Republika Srpska koja traži da se dosad izvršena dedejtonizacija stornira, odnosno da se poštuje prvobitni dejtonski sporazum. Kako će Srpska nadjačati ovakvog protivnika? Sigurno ne sama, u tome biće neophodna i pomoć Srbije, ali ni naša pomoć neće biti odlučujuća. EU je takodje za dedejtonizaciju. Lukavo nas zavaravaju nas sa obećanjima o ulasku Srbije, a sada i BIH, u EU. Još u vreme Niksonove vladavine odlučeno je da Jugoslavije više neće biti, Amerika je još tada konstatovala da njihov geopolitički interes više nije postojanje Jugoslavije. To je sasvim suprotno od interesa Amerike i zapadnih sila iz 1918 godine. Oni napravili Jugoslaviju u svom interesu, i opet u svom interesu oni je i razgradili. Rat u BIH 1992-1995 zapečatio je njihov cilj da nikakve, ni mini Jugoslavije više neće biti. To potvrdjuje i ponašanje Bošnjačke elite u Sarajevu od 1995 godine do danas, a koja je bespogovorni poslušnik Vašingtona i Londona.

  3. miliorad5 says:

    Ma mogu da ga pu.še,opušteno ljudi, oni bi HTELI ali ne MOGU VIŠE:)Daleko je ona projekcija sile iz 1999.razvučeni su tanko a NATO je u debelom PROBLEMU koji bi da reše sa napadom na rusiju ali prpa bato nije to srbija.Čak i srbija bi im sada bila ozbiljan problem i politički i vojno gledano.Mogu par birokrata da naprže muslije u napad oni su u PANICI, tamo ali ustaše samo čekaju da NJIMA skoče za vrat kad PUKNU na RS.Muslije i šiptari su najveća opasnost, ne zato što su jaki ili stvarno opasni, nego zato što su OČAJNI i spremni su na sve.Medecina za takve losere je pesnica u glavu iz sve snage čim zinu a posle nek se sami koprcaju dok ih aždaja GUTA.Sačekamo posle njihovog patetičnog napada 1-2 god i njih NEMA BRE,sami će se rastoče.Amerika je konačno DALEKO i svakim danom je SVE DALJE odavde,oni će imati ŽESTOKE probleme kod kuće i to je već počelo,oni nemaju ni snage ni vremena ni volje za ozbiljan osmišljen dubinski napad kao devedesetih,sve ovo je sitna lova za stine sisare iz kongresa i lobija.Oni će da prde za pare , administracija će da se ubrzano SLOŽI sa ti dubokoumnim prdežima(opet za pare,toi tamo ide kaskadno) i neće preduzeti NIŠTA:)Treba ignorisati tu halbuku ojačavati armiju u ekonomiju, ačekati stoku da krene na nas a onda ih utucati u zemlju u sekundi,uleteti na kosovo ,izaći sa kosova,u bosni uzeti samo šta nam NEOPHODNO treba za drugo poluvreme, a ostalo ostaviti ustašama, jer njihov momenat slave još nije došao i nebitno je šta sad uzmu kada će nestati kasnije u igrici.Muslimani iliti turci, u bosni će NESTATI, ubraće svoje cveće ustaše i to sekirom.Znači haubica rešav tu celu paučinu od šitpara i muslimana a ustašama će kasnije doći glave neko drugi,ali to je još daleko vreme 10-15 god. od danas.OPUŠTENO samo treba sprečiti neki pokušaj državnog udara ovde a to sve dolazi iz engleske kao i ova pametna ideja o povlačenju kfora, koju oni ne mogu da proguraju:) ali želeleli bi da se oni pitaju ovde i dalje.Medjutim i oni su SVE DALJE od BALKANA,nema para bre a biće ih još manje,s obzirom šta im se iza brda valja i kakva kriza će njih da sabije u mišju rupu, a to je blizu 2-3 god od danas:)SVE u svemu "tresla se gora rodio se MIŠ" to vam je današnja HITNA i neodložna situacija na balkanu za celu EU,NATO i USA.Jedina opasnost je da im treba nek OČAJNIČKA pobeda zbog političkog momenta li tadfa će da radi ruko i kinesko oružje i ovde i u evropi i to je 3 sv.rat SIGURNO.Može i to da se desi, ko zna, tamo su sve ludaci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *