МРАЧНИ ПЛАН ЗАПАДНИХ СИЛА: Лавров открио шта желе да ураде Русији

MRAČNI PLAN ZAPADNIH SILA: Lavrov otkrio šta žele da urade Rusiji

10 februara 2021

Zapad želi da pretvori Rusiju u „poslušnu“ zemlju i pogodnu teritoriju za promovisanje svojih interesa u sferi bezbednosti, ekonomije i politike, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.„Svaki pokušaj Rusije da postane samostalna, da se bori za svoje pravo na nezavisnu spoljnu politiku, na zaštitu međunarodnog prava nailazi na sve žešći otpor tih naših zapadnih kolega koji žele da nas učine poslušnima, žele da nas nateraju da se složimo sa tim veoma sumnjivim tumačenjima univerzalnih ljudskih vrednosti koje oni sami slede i koje protivreče ruskoj kulturnoj tradiciji, i žele da Rusija postane pogodna teritorija za promociju njihovih interesa i u sferi ekonomije, i bezbednosti i u društveno-političkoj sferi“, rekao je Lavrov na ceremoniji polaganja cveća na spomen-ploče postavljene u znak sećanja na poginule diplomate.

Prema rečima šefa ruske diplomatije, ti pokušaji iz dana u dan postaju sve žešći.

„Na najaktivniji način se moraju iskoristiti naše snage, naša znanja, naše iskustvo s osloncem na mudrost naših prethodnika radi aktivne, uporne promocije spoljnopolitičkog kursa koji je odredio predsednik Rusije Vladimir Putin“, istakao je Lavrov.

Ministar je takođe uveren da će današnji događaji povodom Dana diplomata koji se održavaju ne samo u Moskvi, nego i u inostranstvu, „omogućiti Rusiji da dodatno mobiliše sva svoja znanja i sposobnosti kako bi nastavila da efikasno brani svoje interese i pravdu na međunarodnoj pozornici“.

Dan diplomata Rusije obeležava se 10. februara, a praznik se obeležava od 2002. godine.

(Sputnjik)

KOMENTARI6 komentara

 1. E.Lirsch says:

  Odkad je to "tajna"...

 2. ostrogorski says:

  Čestitke uz dan veličanstvene ruske diplomatije. Slava Bogu, ruska diplomatija je podržana nemerljivom snagom ruske nauke, moćnom oružanom silom, vitalnom patriotskom svešću i samopregornim heroizmom građana RF. URA!

 3. test01 says:

  Samo u prvoj recenici Lavrov PRIZNAJE da Rusija nije samostalna i to nije NIPOSTO smeo da kaze: "Svaki pokušaj Rusije da postane samostalna,..". Zapad ne zeli da stvori od Rusije "poslusnu" zemlju nego zeli da je rasturi na 4 dela (a sada verovatno i na 100 delica) i preuzme sve resurse od Rusije a od naroda napravl robove itd. Najbolji primer je SRBIJA i Srpska nacija!

  • Miraš says:

   O čemu ti pišeš? Zaboravljaš u kakvoj se krizi našla Rusija nakon raspada SSSR-a i koliko dugo je ta kriza trajala. Trka u naoružanju, ekonomski pritisci (obaranje cene nafte, zabrana izgradnje ruskih gasovoda ka Evropi) i razne sankcije izrečene Rusiji počev od zakona Magnitskog do današnjeg dana, sve to služi cilju da Rusija bude što manje samostalna (suverena). Danas su sve države sveta manje ili više u prelaznom periodu. Nacionalne vlade i nemaju neki izbor, ili će se dobrovoljno odreći svog suvereniteta i predati ga nadnacionalnim institucijama poput Evropske unije, ili će biti pregažene i uništene, što na međunarodnim sudovima, što ekonomskom politikom jačih. Ovo za manje i slabije države predstavlja veliki i ozbiljan problem. Rusija sigurno neće predati svoju suverenost Borelju ili nekom drugom predstavniku EU. Ali nastojaće da sarađuje u ekonomskoj sferi, da ne bi sebe dovela u samoizolaciju.

  • Miraš says:

   Osim toga u današnjem vremenu postoji internacionalno povezana proizvodnja i prilično su razvijeni saobraćaj i trgovina. Zbog takve povezanosti nema više ekonomski suverenih zemalja kao nekad. Trgovinski partneri Rusije na prvom mestu su Kina i Zapad. U savremenim uslovima zemlja veličine poput Rusije ne može da ignoriše postojanje Zapada i da naivno sebe odvede u samoizolaciju.

 4. Kulak says:

  Znamo mi to.Lavrov je istinu tek sada otkrio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *