MRKONJIĆ: Dozvoliti povratak porodici Slobodana Miloševića

MRKONJIĆ: Dozvoliti povratak porodici Slobodana Miloševića

11 marta 2014

mrkFunkcioner SPS Milutin Mrkonjić na godišnjicu smrti Slobodana Miloševića položio cveće na grob i izjavio da njegova porodica treba da se vrati u Srbiju.

Na današnji dan, pre osam godina, u ćeliji Haškog tribunala preminuo je nekadašnji predsednik Srbije i SR Jugoslavije. Njegov grob u Požarevcu Mrkonjić je i ove godine obišao. On je tom prilikom rekao novinarima da od sadašnjeg državnog vrha očekuje da omogući da se Miloševićeva porodica vrati u zemlju.

Mrkonjić je naveo i da bi država za sve ono što je Milošević uradio trebala da mu se oduži „da li kroz ulicu (koja bi nosila njegovo ime) ili na neki drugi način“.

Upitan zašto lider socijalista Ivica Dačić nije danas u Požarevcu Mrkonjić je odgovorio da je Dačić danas na zadacima i da je SPS kompletan i jedinstven. „Dok sam u rukovodstvu SPS o svemu se dogovaramo i svako ide na svoje zadatke“, rekao je Mrkonjić.

On je istakao i da se danas navršava osam godina „od dana kada je Milošević ubijen u Hagu“ i naglasio da vreme svaki dan potvrđuje ono što je Milošević govorio. Mrkonjić je rekao i da nema Dejtonskog sporazuma koji definiše temelje Republike Srpske ni rezolucije UN 1244 vezane za Kosovo da ne zna šta bi bilo sa našim narodom i preko Drine i u Srbiji.

Prema njegovim rečima Milošević je predvideo sve ono što se dešavalo u državi do 2008. godine – divlje privatizacije, rasparčavanje države…

Mrkonjić je naglasio da zbog toga misli i da Miloševićeva uloga i dalje ostaje aktuelna i da će istorija pokazati da je on bio posledenji državnik takvog kalibra sa ovih prostora.

Prema njegovim rečima i danas u više od 70 odsto raznih komentara o Miloševiću kao državniku se govori pozitivno i „mi ćemo tek shvatiti njegov značaj“.
„Očekujem da posebno ovo rukovodstvo države oda priznanje Miloševiću kao predsedniku ubijenom u Hagu, da li kroz ulicu, da li kroz nešto drugo…I da se njegova porodica vrati u zemlju“, reklao je on.

Upitan da li je u kontaktu sa Miloševićevom porodicoim Mrkonjić je odgovorio potvrdno dodavši da nije bitno gde se nalazi Marko Milošević.

Ispred porodične kuće porodice Milošević u Požarevcu, gde je nekadašnji predsednik Srbije sahranjen, brojni građani i danas na osmu godišnjicu njegove smrtni došli su da mu odaju počast. Počast su odali i predstavnici udruženja „Sloboda“, kao i Aleksandar Vulin.

(B92)

KOMENTARIJedan komentar

  1. mitovi mitovi says:

    Podignite mu i spomenik u vašim manirima od jedno 200-metara ;)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *