МРЗЕ СРБИЈУ И СРБЕ, али има нешто српско чега се не одричу!

MRZE SRBIJU I SRBE, ali ima nešto srpsko čega se ne odriču!

2 novembra 2019

Većina albanskih političara sa Kosova i dalje ima srpsko državljanstvo, pa tako naš pasoš imaju Hašim Tači, Aljbin Kurti, Kadri Veselji, Vjosa Osmani, piše Blic.

Kako navodi Blic, Vljora Čitaku nije jedina albanska političarka sa Kosova koja se nije odrekla srpskog pasoša, iako sebe ne smatra državljankom Srbije.Otpust nisu tražili ni drugi zagovornici nezavisnog Kosova – glavni kandidati za premijera u budućoj kosovskoj vladi Vjosa Osmani i Aljbin Kurti, kao ni predsednik Hašim Tači, te predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji.
Blic nije uspeo da dođe do podataka vezanih za bivšeg premijera Ramuša Haradinaja i bivšeg ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija, ali se pretpostavlja da je situacija i s njima slična.

Koji je razlog što se albanski političari nisu objavili nije poznato, ali je simptomatično da ne priznaju neku državu, ali imaju njene papire, navodi list.

Izvor lista iz Ministarstva spoljnih poslova kaže da je situacija prilično konfuzna i da postoji razlog zašto se Albanci ne odriču državljanstva Srbije.

„Srbi na Kosovu vade pasoš u Koordinacionoj upravi na KiM i s tim pasošem bez viza ne mogu da putuju u zemlje EU. S druge strane, ako Albanac u našoj ambasadi u Sloveniji na primer, izvadi srpske papire, njemu vize za putovanje u EU nisu potrebne“, navodi sagovornik Blica i dodaje da je to možda razlog zašto Albanci zadržavaju papire Srbije.

KOMENTARI8 komentara

 1. Ivke says:

  More zato sto smo mi glupi i ne ukinemo im drzavljanstvo

 2. Za Srbiju says:

  Ne bi oni imali, da smo država, ni pet minuta srbske papire. Pa neka putuju sa pasošima svoje "države".

 3. Guma says:

  Vrlo brzo ce biti drzavljani albanije, kad ih sjurimo niz liticu,pod uslovom da prezive, naravno!

 4. Ivana says:

  To samo dokazuje koje smo mi Srbi budale nad budalama uvek pomažemo svoje neprijatelje usraše i šiftare.

 5. Istina says:

  Ni jedan Albanac sa kosova se ne odriče srbskog državljanstva. Znaju da će doči vreme, kada će morati da se suoče sa realnom situacijom, a to je da Kosovo nije država i nikada neće ni biti, zato krijući zadržavaju srbske izvode i čitulje sa ćirilicom jer su svesni da ovako u buduće neće moći dalje. Svim albanskim političarima koji zagovaraju terorističko odvajanje KIM od Srbije, oduzeti srbsko državljanstvo i javno obeležiti nepoželjnim u srbskoj državi...

 6. Djoka Brica says:

  Kad ce u nasem pasosu da pise da je Kosovo Srbija? i kada neki siptar hoce da vadi nas pasos mora da potpise da je KiM Srbija. Ali najveca zelja mi je njih istrebiti iz nase nam svete i Pravoslavne zemlje Srbija ukljucujuci KiM ! Amin Boze spasi nas od najezde neprijatelja i siptara.

  • Boban says:

   Zato sto u njima tece nasa krv SRBSKA to ih najvise ubija

 7. teoretičar says:

  To je čista praktičnost a ne simptomatičnost. Tek stvaraju državu, ali ni u Meriku se ne može ući sa pasošem KiM bez specijalne dozvole jer administrativno KiM nije priznata kao država. Tako putuju i po svetu. Da vas malo iznenadim? Deo Srba prebega više nemaju ni srpski ni pasoš države gde su prebegli. Taj pasoš je bio crveni pasoš SFRJ i menjao se temeljno 3 puta od raspada SFRJ a naši lopovski konzulati izigravaju visoku gospodu i maltretiraju ljude kada traže zamenu pasoša. Traže od njih originalnu krštenicu koja mora biti dobijena od nove države Srbije i ne sme biti starija od 6 meseci, a originalna krštenica ostala u nepostojećoj SFRJ. Oni koji su u Meriku pedes godina i više a zadržali su dvojno državljanstvo ili čak nisu ni uzeli državljanstvo Merike iako tamo žive, doživljavaju taj proces kao vađenje zuba pre sto godina - klještima! Donekle, imam utisak da se današnja Srbija rešava prebega poturica na taj način i lepo, brate. Baš lepo. Čist račun duga ljubav. Neki od njih razočarano kažu - Aj kad je već tako, sačekaćemo da Srbija ponovo promene ime nakon otcepljenja Vojvodine pa ćemo najzad znati odakle i iz koje Srbije potičemo a ne da menjamo pasoš svakih pet godina! A neki od njih su pomrli ne znajući više ni ko su ni šta su. Ja se svađao zbog te krštenice u katastru u Srbiji za jednog mog prijatelja poturicu u Merici i mal nisam bio uapšen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *