MRŽNJA PREMA SRBIJI IZ FOTELJE MOĆNIKA: Mi smo u ratu sa srpskom nacijom i svako ko se šeta po Beogradu treba to da shvati!

MRŽNJA PREMA SRBIJI IZ FOTELJE MOĆNIKA: Mi smo u ratu sa srpskom nacijom i svako ko se šeta po Beogradu treba to da shvati!

28 novembra 2021

Hibridni rat koji je NATO, predvođen SAD, vodio protiv srpskog naroda 1999. godine doveo je do stigmatizacije celog naroda u medijskoj sferi.Bacanje farbe na generala Ratka Mladića, prihvatanje haške verzije srpske istorije, donošenje Inckovog zakona po kojoj bi bio odgovoran svako ko tvrdi da u Srebrenici nije bilo genocida, ali i konstantna medijska hajka na bilo koji pokušaj da se Srbija približi Rusiji i Kini, samo su nastavak antisrpske retorike koja je duboko ukorenjena na Zapadu.

U svojoj knjizi „Srbi u narativu Zapada“ koju je napisao Slobodan Vuković autor navodi brojne dokaze anticivilizacijskog izveštavanja i šovinističkog duha brojnih Zapadnih medija.

Tako autor napominje da je pred agresiju na Srbiju, tj. u periodu od 1998. do 1999. godine u pet američkih štampanih medija (The Los Angeles Times, New York Times, Washington Post, Time) reč „genodid“ upotrebljena je 220 puta, ali ne za Srebrenicu, već za srpske akcije na Kosovu i Metohiji.

Vuković podseća na članak Roda Nordlanda koji je napisan za Newsweek u kojem se za Srbe kaže da su „autsajderi Evrope, žestoki mrzitelji odgojeni na samosažaljenju“. Ovaj članak, inače klasičan primer za govor mržnje (u svom pravom, a ne samo medijskom značenju) napisan je samo četiri godine posle progona Srba od strane Hrvatske u zločinačkoj akciji „Oluja“, ali za Nordlanda Srbi očigledno nisu zaslužili sažaljenje. Nordlandovo mišljenje prihvatio je (verovatno nesvesno) i Haški tribunal, te za zločine nad Srbima gotovo da niko i nije odgovorao u tom ruglu od suda.

Tomas Fridman, kolumnista i savetnik Medlin Olbrajt, otišao je toliko daleko da je tvrdio da „elektroenergetska mreža, vodovod, most, put, fabrika u ratu moraju da budu meta“. Vuković podseća i na činjenicu da je Fridman otvoreno priznao da je SAD u ratu protiv srpske nacije.

– Mi smo u ratu sa srpskom nacijom i svako ko se šeta po Beogradu treba to da shvati – rekao je Fridman za New York Times.

Umesto da nosi košulju sa poprečnim dezenom zbog govora mržnje, Fridman je trostruki je dobitnik Pulicerove nagrade. NJega niko neće krečiti, njega niko neće etiketirati kao ratnog zločinca, niti će se o njemu pričati kao o ratnom huškaču što je svakako bio (zagovarao i okupaciju Iraka). Kada umre, njegove pokvarene kosti spustiće u zemlju, a u Srbiji će mediji koji se finansiraju iz SAD objaviti vesti da je „preminuo veliki novinar“.

Imajući u vidu razmere propagandnog rata koji je protiv srpskog naroda vođen pre i tokom agresije 1999. godine, ostaje nam samo da pažljivo posmatramo delovanje onih koji novac primaju iz istih krugova odakle su ih primali i oni koji su kreirali „crnu legendu o Srbima“.

KOMENTARI14 komentara

 1. persida says:

  Jevrejske dzukele: Olbrajt, Fridman...

  • Rafmanjinov says:

   Ona NIJE JEVREJKA!!!

   • persida says:

    Prouci malo, informisi se.

  • Rafmanjinov says:

   Ti veštice uporno pokušavaš, da Srbe pretvoriš u antisemiti, SRBI NISU NIKAD BILI I NIKAD NEĆE BITI ANTISEMITI, TO SHVATI, VALJDA TO MOŽE DA SHVATI TVOJ PILEĆI MOZAK.

  • Istina says:

   Hrani kucku da bi te ujela.

 2. milos says:

  a sto ne napadnu kima, ovde ga pljuju, a ameri mu idu na noge. covek bi nam dao rakete za hranu. pa da vidimo..

 3. Ovcoizovani covid idioti says:

  Fridman, Olbrajt...cifuti cigojneri. Zele da sprece ujedinjenje Rusa,Srba i Kineza jer cemo ih satrati, baciti u siromastvo i vladati nad njima kako je i prirodno da bude; oni nama reket ima da placaju.

 4. See Y Leter Aligeder says:

  Auu, ala se ova starica prolepšala, zaljubićemo se u nju, a svakako je bolje da nas ona potamani nego naše sopstveno rukovodstvo u saradnji sa Bilijem Gubavim. Sramota je da vas izdaju i pogube na najmučniji način, ovako ova divna starica ima neko bolje rešenje, možda gasna komora?

 5. Gagi says:

  Do sada se pokazalo da eksperiment priblizavanja nase drzave zapadu nije uspeo. NIKADA zapad nas nece prihvatiti kao njihove sagovornike i partnere. To smo "zasluzili" istorijski a veliku ulogu ima i vera. Ovo nase "priblizavanje" EU je samo iskorisceno da udju na nase trziste i teritoriju na velika vrata, bez ikakvog otpora. Usput nam nekim klasterima menjaju svest i zivotne navike jer okupacija bez promene svesti i sustine nekog bica nije kompletna. Nase dobre namere nisu shvacene kao izraz dobre volje vec kao slabost. Tako oni razmisljaju za razliku od nas, mi pogresno razmisljamo i srljamo u celjusti ljudozdera. Kako drugacije shvatiti njihove namere i logiku posle svih zlodela koja su nam naneli, umesto pokajanja i izvinjenja mi dozivljavamo nova uslovljavanja i prolivanja nase krvi. U kratkom vremenskom roku smo postali zivotno zavisni od okupatora koji nas melje na sve moguce nacine, pomagaca u tom procesu iznutra ima bezbroj i svi su u sluzbi aktuelne vlasti. Paradoks je da se vodi neka nacionalna politika a isti ti se dive zapadnim dostignucima i vrednostima. Narocito ovoj liberarnoj privatizaciji gde nemilice otimaju sve sto stignu od sopstvenog naroda. Sve je u ovoj "nasoj" drzavi protivrecno i cudno, vidljivo je da su vazne drustvene pozicije zauzeli razni urlatori i demagozi koji svi od reda pevaju istu naucenu pesmicu. Pljacka ovog naroda se posmatra sirom otvorenih ociju a reakcije nema. Tako npr. strani spijuni i agenti u liku "srba" dobijaju skoro besplatno nase firme i kompanije a zatim ih posle nekog vremena prodaju zapadnim dusmanima i tako perfidno otudjuju imovinu ovog naroda. Ponavljam, NIKADA Srbi nece imati pristojne kontakte sa zapadnim katolickim drzavama dok se dobrovoljno ne pounijate i priznaju ih na ovom nasem prostoru za gospodare. Kao sto vidimo, sva sredstva su u opticaju ostvarenja tog njihovog cilja, sludjivanje naroda se nastavlja, ubistva Srba tek slede a rasprodaja drzave ide dobrom dinamikom. Verovatno ce Covid zaraza ovih dana oko 25-og popustiti a posle nove godine ce se pojacati u zabrinjavajucim razmerama. Tako to ide na brdovitom Balkanu u zemlji politickih seljaka.

 6. Rafmanjinov says:

  Vi ste u RATU SA BOGOM,aspidini sinovi, dobićete vi taj glogov kolac u srce, i nestaćete. MI SRBI ĆEMO UZ BOŽIJU POMOĆ, DOČEKATI DRUGI HRISTOV DOLAZAK. HVALA TI GOSPODE ŠTO SAM SRPKINJA.

 7. Beli Orao says:

  Daj Bože da ga Lucifer pokupi takv zlotvor treba da ode na đubrište zapadne kulture, civilizacije kao i još mnogi drugi!!!

 8. Daniel Jackson says:

  To si ti u ratu babetino! Nece to dugo da traje. Ni godinu! Kada izlapetis izgubi house i senat iduce rgodine tvoje je gotovo. Srbi, samo strpljivo! Vecina Amerikanaca je protiv ovog cirkusa, a poceli su da im rade isto sto i vama. Nece dugo!

 9. Za Srbiju says:

  Sile Tame pokušavaju da zadaju poslednji udarac Božjem narodu.

  • Apis carnica says:

   Ne, tama ne more pobediti Svetlo. Dosta mladih Rusa i Srba je več žrtvovano, kumulirale su se sile kozmosa koje ne mogu da se pobede.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *