МРЖЊА ПРЕМА СРБИМА НЕ МОЖЕ ДА ПРОЂЕ БЕЗ ЊЕГА: Бакир скандалозним коментаром оценио пресуду српским обавештајцима

MRŽNJA PREMA SRBIMA NE MOŽE DA PROĐE BEZ NJEGA: Bakir skandaloznim komentarom ocenio presudu srpskim obaveštajcima

2 jula 2021

Lider SDA BiH Bakir Izetbegović kaže da je presuda dvojici srpskih obaveštajaca u Hagu u principu dobra i da je samo treba dobro pročitati, jer se, kako je naveo, u njoj konstatuje da je postojao udruženi zločinački poduhvat Srbije prema BiH.

Komentarišući prvostepenu presudu u ponovljenom suđenju Jovici Stanišiću i Frank Simatoviću, Izetbegović je rekao da je Slobodan Milošević umro i da to njemu nije moglo biti presuđeno, ali je presuđeno dvojici koji su vodili obaveštajnu službu Srbije.

– Nije moguće biti “malo kriv“ za užasne ratne zločine i broj godina na koje su osuđeni vređa inteligenciju i žrtve onoga što se dešavalo u Bosni i Hercegovini – rekao je Izetbegović, prenose sarajevski mediji.

Stanišić i Simatović su u ponovljenom ostupku prvostepenom presudom osuđeni na po 12 godina po optužnici prema kojoj su prethodno bili oslobođeni krivice.

KOMENTARI5 komentara

 1. Vesko says:

  Oslobodeni su krivice za bilo kakav 'udruzeni poduhvat' sto je izmisljeno krivicno djelu u svakom slucaju, ili za zlocin na teritoriji NDH2 ili BiH jer nisu imali nikakve dokaze za to !! A osudeni za treniranje i organizovanje tih grupa u Srbiji. Na sta ce biti ulozena zalba takoder. Mediji nisu ni procitali presudu, kao ni radikalni islamista Izetbegovic.

 2. 1980 says:

  Eto nam Evropa! A mi samo u nju do skora,kako mi se cini,gledasmo kao u Boga. Ne smijemo biti naivni ni sentimentalni ni trena,tamo mi nemamo prijatelja. A Bakir,veoma dobar nacionalni politicar Bosnjaka. Srbe i sve srpsko mrzi do nvoa DNK. Inace,sve njihovi politicari,vjerske vođe i sav njihov narod misli isto. Republiku Srpsku,Srbe i Srbiju bi rastopili u casi vode i popili kada bi mogli. Za ocekivati je i "nacionalno buđenje" u Sandžaku.

 3. vlada says:

  osudili ih njihovi poslodavci.

 4. Beli Orao says:

  Izmetbegovića nešto ga njegova kravata mnogo stiska , steže li se steže možda je to politika koju vodi a muslimani polako vide gdje ih vodi tj. gdje ih uopše ne vodi , nego samo zamajava mržnjom prema Srbima !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *