MRŽNJA PREMA SRBIMA PRE SVEGA: Džudžević bez „vić“

MRŽNJA PREMA SRBIMA PRE SVEGA: Džudžević bez „vić“

14 avgusta 2014

EsadDzudzevic38_zpsb6c2c0abPredsednik Bošnjačkog nacionalnog veća u tehničkom mandatu, do danas Esad Džudžević, promenio je prezime u Matičnoj službi u Tutinu i sada se preziva Džudžo.

Esad Džudžo je, dok je ekipi RTS-a davao izjavu na temu „Izbori za nacionalna veća“, naglasio novinaru da više ne želi da ga potpisuju starim prezimenom Džudžević.

„Ja sam danas dobio rešenje o promeni prezimena. I ti ćeš staviti u potpisu imena Džudžo. Esad Džudžo. Imam rešenje, pa ćemo ovih dana napraviti pres konferenciju“, rekao je predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća u tehničkom mandatu.

Džudžo dodaje da je pravosnažno rešenje matične službe u Tutinu čekao tri meseca i da je čitava procedura koštala oko 6.000 dinara.

Za sada je prvi Bošnjak koji je promenio prezime.

„Ja sam ranije naglasio da, dok ja to ne uradim i ne izračunam koliko je duga procedura i koliko novca treba, ostali ne treba da se odlučuju na taj korak“, zaključuje Džudžo.

Podsećamo da je Džudžo preko Bošnjačkog nacionalnog veća najavio dugoročan nacionalni projekat kojim je predviđeno da pripadnici bošnjačke nacionalne manjine iz svojih prezimena odstrane, kako kaže, „nametnute“ dodatke „vić“ i „ić“.

Džudžo smatra da su ovi dodaci nasilno pripojeni bošnjačkim prezimenima u poslednjih stotinu godina, odnosno od 1912. godine, od kada je Sandžak u sastavu Srbije i Crne Gore.

KOMENTARI9 komentara

 1. ISTOK says:

  A kada je on i kako postao Bošnjak?Kako mu se zvala nacija pre Bošnjaka,koji su nastali pre dvadesetak godina,kao da su pali sa MARSA.Šta je bio pre?Šta je bio njegov čukundeda?

 2. FORum LIvii says:

  u poslednjih stotinu godina, odnosno od 1912. godine, od kada je Sandžak u sastavu Srbije i Crne Gore. Nakaradno tumacenje istorije. Sandzak je nametnuto ime od strane turskog osvajaca za RASKU .Raska je kolevka srpske drzave , srpske drzavne svesti .Ona NIJE prestala da postoji dolaskom osvajaca jer Srbi zive tu i PRE i posle osmaniskih osvajaca. Raska oblast je 1912. godine OSLOBODJENA i Srbija se vratila KUCI . Sandzak moze postojati u Turskoj a u Srbiji Raska oblast ! Sto se tice licnog imena , pola , vere , stranke , nacije , to vam je , stvar kao sa tetovazom !

 3. Goran says:

  E sad je tek niko i NISTA !!! Dzudzo ! Bravo majstore

 4. čika žile says:

  MOŽEŠ POTURICE,DA MENJAŠ ŠTA GOD - PRADEDA TI JE SRBIN BIO https://www.youtube.com/watch?v=SDzSVNJBNTw...

 5. Slavica says:

  Stidi se covek samoga sebe a jednom nogom u grobu. Tuzna prica. Kad neko doceka stare dane a nista ne nauci, E-sade ostade ti mrznja koja izjeda kosti, i grob-ic kome mozes isto ic da oduzmes al DZABA ti sve Dzudzevicu. Kako te Bog poznaje tako ces k njemu!

 6. cufna says:

  Da li je Džudžo razmišao da promeni i krv? Jedino ga to može ,,spasiti", mada će mu organizam, dok je živ, reprodukovati krv predaka. Kao momentalno rešenje, to bi ga moglo spasiti od ,,greha" pradedovske i nasleđene krvi pred Allahom.(mada Kur'an Motivi ovakvog postupka ,,gospodina" DžuDže, verovatno se kriju u Iraku, te se čovek ,,priprema" i na ovakav način. Sada je na redu Abu Džudžo El Sandžaki, kao, verovatno novo ime?

 7. m.trajkovic says:

  sta da se kaze svako je lud na svoj nacin to je poturceni srbin i sta da se radi oprez sa takvima

 8. Dragan says:

  DZUDZO NISI DOSTOJAN MOG KOMENTARA!

 9. TomIĆ sa IĆ says:

  Nisu oni čuli za RAŠKU!?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *