„Mržnja u punom obliku militantnih Bošnjaka prema Srbima“

„Mržnja u punom obliku militantnih Bošnjaka prema Srbima“

24 januara 2014

emil_vlajki4814895983Potpredsednik Republike Srpske Emil Vlajki istakao je da se mržnja militantnih Bošnjaka-muslimana prema Srbima u svom punom obliku iskazala na muslimanskom groblju u Višegradu, kada je na jednom od spomenika napisano da su nastradali muslimani žrtve „genocida“.

Prema njegovim rečima, dokaz te mržnje je i reagovanje na zakonsko brisanje te kvalifikacije, kada su prisutni govorili „ovo nije srpska zemlja“ i „da sam ja pravoslavne vere, ubila bih se“.

„Da neki Srbin u vezi stratišta gde su nastradali Srbi od muslimana, na primer, u Sarajevu, Bratuncu, Kravici i drugima, javno kaže kako je islam genocidna vera, to bi bio krunski dokaz islamofobije. I bio bi“, poručio je Vlajki.

Ističući da niko ne sumnja da su u Višegradu stradavali nevini Bošnjaci, Vlajki je dodao da se nijedna od relevantnih muslimanskih institucija nije oglasila povodom govora mržnje u Višegradu.

„U Sarajevu je muslimansko rukovodstvo priznalo da je u tom gradu, od 1992. do 1994. godine ubijeno od 2.000 do 3.000 srpskih civila. Istina je, prema navodima `negde na sredini`. Pa, ako ćemo se već, na ovako neukusan i prljav način igrati rečima, kako nazvati namerna ubistva nekoliko hiljada civila samo u jednom gradu?“, upitao je Vlajki.

Potpredsednik Srpske kaže da bi se „pre zemlja počela okretati na drugu stranu“ nego što bi Bošnjaci-muslimani dozvolili da Srbi, pred zločinačkim jamama „Kazani“ ili u Dobrovoljačkoj ulici naprave spomenik i na njemu napišu da tu leže, ne žrtve zločina, već žrtve genocida.

„Dok Bošnjaci-muslimani mogu u Srpskoj sasvim slobodno podizati spomenike žrtvama zločina, nazvanih `genocidom`, Srbima nikada to ne bi bilo dozvoljeno u Federaciji BiH“, naglasio je Vlajki.

On kaže da ispada tako da je Srpska stvarno zemlja svih naroda, a Federacija jednog jedinog naroda.

Sa spomenika žrtvama rata u Višegradu juče je obrisana reč „genocid“, čime je ispoštovano rešenje opštinskog građevinskog inspektora Ljiljane Ćirković o uklanjanju te sporne reči.

Predsednik Udruženja žrtava rata Bakira Hasečić pokušala je da spreči brisanje reči i ulaz komunalaca u muslimansko groblje na kojem je spomenik, ali su je u tome sprečili policajci.

 

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *