МРЖЊОМ И МИЛИОНИМА ДОЛАРА РАЗБИЛИ ЈУГОСЛАВИЈУ! Бивши оперативац ЦИА открио ко је био на ПЛАТНОМ СПИСKУ Америке

MRŽNJOM I MILIONIMA DOLARA RAZBILI JUGOSLAVIJU! Bivši operativac CIA otkrio ko je bio na PLATNOM SPISKU Amerike

7 marta 2019

Robert Bauer, bivši agent CIA, otkrio je posle skoro tri decenije da su SAD izazvale građanski rat kako bi razbile bivšu Jugoslaviju. On je početkom 1991 godine boravio u BiH, kao deo specijalnog špijunskog tima u operaciji „Istina“, čiji je cilj bio da poseje mržnju između Srba, Hrvata i Bošnjaka.

– Dobio sam uputstva da se Slovenija spprema da proglasi nezavisnost. Dobili smo novac, nekoliko miliona dolara, za finansiranje raznih nevladinih organizacija, opozicionih stranaka i raznih političara za govor mržnje – istakao je bivši agent CIA uoči promocije svoje knjige „Tajne Bele kuće“ u Kvebeku u Kanadi.Bauer priča da je 12.januara 1991 god sa još tri agenta helikopterom stigao u Sarajevo.

– Naš zadatak je bio da pratimo navodne teroriste srpske nacionalnosti koji su napali Sarajevo.Dali su nam dokumentaciju o grupi pod nazivom „Velika Srbija“, u kojima su bili detaljno opisani njihovi navodni planovi za niz bombardovanja ključnih zgrada u Sarajevu. Ova grupa nikada nije postojala! Naš štab se prevario. Naša misija je bila da širimo paniku, samo da podržimo ideju da će Srbi napasti. nakon nekog vremena počeli smo razmišljati zašto smo podigli takvu histeriju kada očigledno nije bilo grupe – ističe Bauer.

Ber ima snažan utisak da su SAD i CIA preko raznih nevladinih organizacija i drugih faktora učinile sve što je bilo u njihovoj moći kako bi se etničke grupe u bivšoj Jugoslaviji međusobno sukobile i zamrzle. On dalje navodi da je svrha propagande bila da se pojedine republike odvoje od Jugoslavije.

– Morali smo da izaberemo žrtvenog jarca koji će biti optužen za sve. Neko ko će biti odgovoran za rat i nasilje. Srbija je izabrana jer je na neki način naslednik Jugoslavije. Za mene je bilo gotovo za dve sedmice, dobio sam novi posao u Sloveniji. Inače operacija je trajala nekoliko meseci i zvala se „Pravda“. Iako je bilo sve osim toga – zaključuje Bauer.

Bauer navodi imena političara, iz bivše SFRJ, koje je navodno plaćala CIA.

– Stipe Mesić, Franjo Tuđman, Alija Izetbegović, mnogi savetnici i članovi vlade Jugoslavije bili su plaćani, a i srpski generali, novinari. radovan Karadžić je plaćan neko vreme, ali je prestao da uzima novac kada je optužen za zločine u Bosni, koje je organizovala američka administracija – navodi Ber.

On navodi da je CIA plaćala i urednike medija u tadašnjoj SFRJ za potsticanje mržnje među narodima.

-Već se zna da su neki agenti CIA bili odgovorni za pisanje zvaničnih izjava koje su tv voditelji pročitali u vestima. Naravno, spikeri nisu znali ništa, dobili su od svog šefa, koji je bio naš čovek. Svi su imali zadatak, a preko televizije smo potsticali mržnju, nacionalizam i ukazivali na razlike među ljudima.

Na pitanje ko je kriv za zločine u Srebrenici, nekadašnji agent najmoćnije obaveštajne službe na svetu odgovara:

– Srbi su optuženi za sve. Nažalost, mnoge od žrtava koje su sahranjene kao muslimani jesu Srbi i pripadnici drugih nacionalnosti, pre nekoliko godina, moj prijatelj, bivši agent CIA, koji sada radi za MMF, rekao je da je Srebrenica proizvod sporazuma između američke vlade i političara u Bosni.

Prema Baueru, grad Srebrenica je žrtvovan kako bi SAD imale povod da napadnu Srbe zbog njihovih navodnih zločina.To je bila „crvena linija“ Bila Klintona.

(Alo)

KOMENTARI4 komentara

 1. Ciros says:

  Reci nam nešto što nismo znali.

 2. opet ja says:

  Nema glavnog u tekstu, a to je Slobodan Milošević. On je zajedno sa Tuđmanom razbucao prvo SFRJ, pa onda i Srbiju. Kada je sve obavio sklonili su ga u Hag radi tobže nekog suđenja, a tamo je kao umro, a to je video samo neki lekar.

  • Ivana says:

   Tuđman je ostvario sve uz pomoć Vatikana i eu genocidom nad Srbima uz pomoć zapada očistio Krajinu i Hrvatsku od Srba. Što smo mi Srbi ostvarili nema nas u Krajini i Hrvatskoj, pola Bosne, nestajemo u Crnoj Gori i Makedoniji, Mađarskoj, Rumuniji itd. Kompletni gubitnici uz pomoć zapada.

 3. Bruka says:

  A mi imamo jednog pametnog koji je podržao Klintonove na izborima sa dva miliona $ naših para.Valjda zbog toga da bi nas još jednom bombardovao i dokusurio?I niko ne podnese tužbu za te pare.Tako i mi saučestvjemo u našem uništenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *