МУФТИЈА ЈУСУФСПАХИЋ: Тероризам нема везе са Алахом

MUFTIJA JUSUFSPAHIĆ: Terorizam nema veze sa Alahom

24 januara 2015

dru-muftija 43989645Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić ocenio je pretnju pripadnika Islamske države da će ubiti dva taoca iz Japana „željom da se usputno uzme nešto para“.

„Onaj scenario, ona ubijanja, onog novinara i ovo sada što spremaju sa dvojicom Japanaca, njihova je želja da uzmu još nešto para, da usputno uzmu još nešto para i da urade glavnu stvar, da meni u mom srcu ogade Alaha“, rekao je Jusufspahić.

Pripadnici Islamske države za otkup dvojice japanskih taoca, pre tri dana, zatražili su od Vlade Japana 200 miliona dolara.

Došli su iz svih krajeva sveta: Enleske, Namačke, Francuske… u Siriju i Irak, „sakupio se najveći šljam, da u ime Alaha u nama ogade Alaha, da nam svima ogade Boga, to je verzija antihrista“, istakao je Jausufspahić.

On je ocenio da je Islamska država „sotona zaodenuta u nešto smrdljivo, nešto mrsko“.

„Božja država je Selamska država, a ne Islamska država. Ništa se po islamu ne može nazvati, islam je put ka Bogu. Oni su tu za račun antihristovske, lažne država da preotmu ono što je nečije, da preotmu ono što je tudje vlasništvo i prodaju ga jeftino“, rekao je Jusufspahić.

Prema njegovim rečima, „ovo nema veze ni sa Muhamedom ni sa Isusom, ni sa Avramom, ovo ima veze sa ideologijom, to treba prepoznati. To je nered. Mi u svojim srcima moramo usrciti gospoda Boga“.

Kada je reč o islamskoj verskoj zajednici u Srbiji, „mi smo jednstveni kada je u pitanju Bog, a Boga zovem i zapomažem da nas drži u tome“.

„Nadam se da ćemo biti zajedno i ići tragom Muahmedovim i svih božijih poslanika, da nećemo biti na različitim stranama“, zaključio je Jusufspahić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *