Muftija Zukorlić tukao saradnika

Muftija Zukorlić tukao saradnika

25 aprila 2013

ZukorlicMešihat Islamske zajednice u Srbiji saopštio je da je sa svih funkcija suspendovao Bekira Makića, jednog od najbližih saradnika glavnog muftije Muamera Zukorlića.

Regionalna televizija iz Novog Pazara javila je prethodno da je Makića u svom kabinetu „pesnicom u lice“ udario muftija Zukorlić.

„Makića su, pošto je oboren na pod, nogama udarali sekretar Samir Škrijelj i funkcioner IZ Rešad Plojović“, navela je ta televizija.

Mešihat u saopštenju, međutim, navodi da je Makić suspendovan zbog zloupotrebe položaja Kancelarije za hadž. Kako se navodi, Makić je nelegalno osnovao Turističku agenciju „Sandžak travel“ preko koje je, mimo propisa i saglasnosti organa Islamske zajednice, u dva navrata organizovao putovanje na hadžiluk. Makić je, takođe, odbio da izvrši primopredaju dužnosti rukovodioca Kancelarije za hadž, sa koje je nedavno smenjen na sednici Mešihata, navodi se u saopštenju i dodaje da to ukazuje na osnovanost informacije da je „vršio finansijske i druge malverzacije kroz organizaciju hadža“.

Kako se dodaje, odluci je prethodila konstatacija da Makić neskriveno već duže vreme obavlja antiustavne i destruktivne delatnosti u Islamskoj zajednici. U saopštenju se ne navodi kada je održana prethodna sjednica Mešihata na kojoj je Makić smijenjen, a javnost je o tome tek danas obaviještena.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *