MUKE STANARA KOSOVSKE ULICE: Preprodavci knjiga im obijaju vrata i zauzimaju parking?

MUKE STANARA KOSOVSKE ULICE: Preprodavci knjiga im obijaju vrata i zauzimaju parking?

12 septembra 2014

kosovska ulica588989Stanari Kosovske ulice godinama vode borbu sa preprodavcima knjiga koji svakodnevno stoje ispred njihovih ulaza, hodnike koriste za skladištenje udžbenika, a kombijima i automobilima im zauzimaju parking-mesta.

 Svi pokušaji da sa nadležnim organima reše ovaj problem bili su neuspešni, a stanari Kosovske ulice tvrde da pripadnici Komunalne policije uopšte ne reaguju na njihove prijave.

– Bezbroj puta smo zvali i pisali mejlove Komunalnoj policiji i inspekciji Opštine Stari grad, međutim ni jedni ni drugi nisu ni pokušali ozbiljno da nam pomognu. Samo prebacuju odgovornost međusobno i umesto da preprodavci budu problem grada, oni su postali samo naš – objašnjava Uroš M. jedan od stanara „bulevara knjiga“.

Građani koji žive u ovoj ulici tvrde da preprodavci znaju da budu i bezobrazni, da dobacuju i psuju stanare, a dešavalo se i da obijaju vrata sa interfonom kako bi ušli po knjige.

– Ne tražimo ništa nemoguće, već samo molimo nadležne da nam pomognu da vodimo normalan život, bez svakodnevne galame i traženja parking-mesta satima, jer od njihovih vozila nema mesta za nas koji ovde stanujemo – dodaje Uroš M.

KOMUNALNA POLICIJA NE REAGUJE

IAKO stalno prolaze i znaju sve nelegalne preprodavce, komunalni policajci, po priči stanara, retko reaguju.

– Izađu na teren i onda ćutke prolaze pored preprodavaca ili se pak druže sa njima. Čak i zajedno ručaju ispred naših zgrada, iako po zakonu imaju sva ovlašćenja da ih sankcionišu – kaže Uroš M.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *